17 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Roş-alb-albaştrii îşi vor încheia mâine cantonamentul montan din Poiana Braşov. Finalul de săptămână a subţiat şi mai mult lotul Oţelului. Milan Perendija a plecat de la Piatra Mare, s-a îmbarcat în avion şi a ajuns în Cipru, unde a semnat un contract pe şase luni, cu posibilitatea de prelungire cu formaţia rusă Mordovia Sransk.
„Da, este adevărat. Aveam nevoie de un fundaş central valoros şi să ne încadrăm în bugetul impus de club. De aceea am optat pentru Milan, sper să ne ajute să ne salvăm de la retrogradare”, a declarat antrenorul de la Mordovia, Dorinel Munteanu.
Plecat încă de joi din Galaţi, atacantul Marius Pena a ajuns la o înţelegere cu gruparea azeră FK Baku. De remarcat că ambii jucători se aflau în ultimele şase luni de contract cu gruparea oţelară. Din păcate, lotul cu care Oţelul va aborda partea a doua a campionatului s-a redus. În această iarnă, formaţia roş-alb-albastră s-a despărţit din diferite motive de 11 jucători: Viglianti, care a renunţat la activitatea competiţională, fiind promovat director sportiv, Cucu şi Punosevac împrumutaţi la FCM Tg. Mureş, Chipirliu transferat la FCM Dunărea, L. Buş, Enescu şi Mardare şi-au reziliat contractele pe cale amiabilă, Stromajer, care se antrenează cu Oţelul II până ce-şi va găsi o altă echipă, Râpă (Steaua), Pena şi Perendija. La capitolul veniri sunt trecute patru nume: Astafei, Zaharia, Vancea şi Gazale. Cam puţin, dar directorul general Narcis Răducan ne-a promis că transferurile nu se vor opri aici.
Primul amical cu Dinamo Kiev
După patru zile petrecute în Galaţi, delegaţia Oţelului va pleca la sfârşitul săptămânii în cel de-al doilea stagiu de pregătire centralizată în Spania. În perioada 3-21 februarie cartierul general va fi la Marbella. Aici trupa lui Tase va participa la două turnee amicale deosebit de puternice prin prisma adversarilor întâlniţi. Debutul la Marbella Cup 2013 va fi pe 4 februarie în compania ucrainenilor de la Dinamo Kiev. În funcţie de rezultatul înregistrat, gălăţenii vor mai disputa două jocuri, pe 7 şi 10 februarie, posibil cu: Atletic Paranaense (Brazilia), Lech Poznan (Polonia), Ludogorets Razgarad, Torpedo Kutaisi (Georgia), Rubin Kazan sau Dinamo Bucureşti. Cel de-al doilea turneu, va fi Look TV, unde roş-alb-albaştrii au următorul program: cu Torpedo Kutaisi (13 februarie), cu Stromsgodset (Norvegia, 17 februarie) şi Lokomotiv Moscova (20 februarie). Partida cu Spartak Moscova de pe 15 ianuarie a fost anulată.


Articole înrudite