24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul nu renunţă la lupta pentru salvare
Oţelul nu renunţă la lupta pentru salvare

Oţelul nu a reuşit să învingă FC Braşov după o partidă pe care a controlat-o aproape în totalitate. Chiar dacă nu a făcut un meci perfect, echipa lui Florin Marin putea să se impună. Ratările lui Florin Cernat şi golul uşor primit de oţelari au îndoliat atmosfera în tabăra gălăţeană. Cu toate că salvarea de la retrogradare pare de domeniul miracolului, team managerul Cristi Munteanu mai crede încă în posibilitatea ca Oţelul să evolueze şi sezonul viitor pe prima scenă a fotbalului românesc: „Nu cred că ne-am jucat ultima şansă în partida cu FC Braşov. Mai sunt 40 şi ceva de puncte puse în joc. Ideea este că nu avem nici noroc. Asta este foarte clar. Nu am avut şansă nici în meciul cu Braşovul. Am avut ghinion şi cu Dinamo şi în partida de la Chiajna. FC Braşov a tras un singur şut pe poartă de la 25 de metri şi am primit gol. Este inadmisibil şi frustrant. Noi am avut ocazii bune, dar nu am reuşit să marcăm. Partida cu FC Braşov a fost importantă pentru noi şi dacă am fi cucerit toate punctele puse în joc ar fi fost altceva.”
Florin Marin a încercat să-şi facă echipa să joace mai coerent în cele 5 zile de antrenamente pe care le-a avut la dispoziţie de când a fost numit la cârma formaţiei gălăţene şi în bună măsură a reuşit. Poate că tehnicianul gălăţenilor ar fi trebuit să-l păstreze în teren şi pe Tudorie, pentru ca echipa gălăţeană să aibă 2 atacanţi pe final. Eliminarea lui Sanaa a îngropat însă echipa de la Dunare care nu a mai putut să atace susţinut poarta adversă cu un om în minus. Florin Marin crede că echipa să se află pe un drum bun, iar succesele vor veni.
„Eu spun că şi acest punct obţinut cu FC Braşov ne poate ajuta. Mai sunt 14 etape de disputat şi important este să nu cedăm din punct de vedre psihic. Avem jucători de calitate în lot şi o să vedeţi că vor veni şi victoriile. Sunt mulţumit de atitudinea pe care au avut-o jucătorii în partida cu FC Braşov. Am întâlnit o echipă puternică. Să nu uităm că Astra nu a putut să învingă echipa de sub Tâmpa chiar dacă a evoluat cu 2 oameni în plus”, explică antrenorul Oţelului.
Marea problemă a echipei gălăţene este constituită în continuare de ineficacitate. Gălăţenii reuşesc foarte greu să fructifice ocaziile pe care şi le creează. Această hibă este însă prezentă la mai toate echipele din Liga 1. Faptul că cei mai mulţi dintre tehnicienii din campionatul României îşi propun în primul rând ca echipele pe care le conduc să părăsească terenurile neînvinse transformă meciurile din prima ligă în întâlniri fără sare şi piper.


Articole înrudite