23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul nu poate mai mult!
Oţelul nu poate mai mult!

Meciul pe care Oţelul l-a pierdut în faţa Concordiei se poate numi un coşmar. Ghinioanele s-au ţinut lanţ pentru echipa lui Weiss, dar se spune că norocul mai este şi după cum şi-l face omul. La capitolul ghinion pot fi trecute accidentarea lui Onwuachi la antrenamente, accidentarea lui Vlasie la încălzire şi cartonaşul roşu primit de Abraham, în urma căruia Vlasie a ajuns până la urmă în poarta Oţelului. Să ţi se accidenteze portarul titular la încălzire, să joci cu rezerva care până la urmă este eliminată şi să fii nevoit să introduci un portar accidentat... reprezintă o situaţie de care nu am mai auzit să se fi petrecut în fotbalul mondial. Faptul că Vlasie zis "Kahn" a greşit decisiv la ambele goluri marcate de Concordia ar putea să aibă drept cauză accidentarea suferită la încălzire. A fost o seară neagră pentru echipa gălăţeană, dar cauzele jocului extrem de subţire prestat de elevii lui Weiss nu mai sunt legate de ghinion. Oţelul nu are posesie, are o defensivă extrem de penetrabilă şi marchează cam un gol la 5 ocazii foarte mari! Pregătirea fizică a oţelarilor este deficitară încă, iar relaţiile de joc aproape că nu există. Peste toate acestea mai intervin şi desele schimbări de poziţie pe care le face germanul Weiss. Neamţul îi roteşte pe jucători pe posturi de parcă aceştia ar fi super-polivalenţi. Şi dacă ar avea fotbalişti de mare valoare în lot, Weiss nu ar trebui să facă aşa ceva. Ce să mai spunem despre mulţi dintre jucătorii actuali care la un moment dat par că nu mai ştiu ce joacă? Germanul este calm şi crede că odată cu trecerea timpului echipa sa va arăta mult mai bine. Acest lucru s-ar putea întâmpla, însă Oţelul ar mai avea nevoie de întăriri în toate compartimentele. Germanul ar trebui să cristalizeze o formulă de bază şi să nu-i mai schimbe pe jucători de pe un post pe altul în timpul partidelor. Odată cu sosirea lui Hotoboc şi Pouga, germanul va avea variante mai multe pentru primul 11. Neamţul nu trebuie să uite că îl are în lot şi pe slovacul Pecha, care este mai experimentat şi mai valoros decât Sipovic sau Mişelăricu. Echipa gălăţeană arată rău, dar antrenorul ei nu depune armele.
Hans Michael Weiss a declarat: „Să ştiţi că lucrurile nu merg chiar atât de rău cum par la prima vedere. Este adevărat că am pierdut primele două partide, dar grupul începe sa fie din ce în ce mai unit. Am văzut că şi spectatorii au avut o atitudine superbă, nu au apostrofat jucătorii, ba chiar i-au susţinut până la capăt. Ştiam că vom avea un start foarte dificil de sezon. Mă refer la analiza pe care am făcut-o cu privire la valoarea lotului de jucători şi la toate celelalte aspecte care trebuie să contribuie la performanţă. Noi, cei din staff, ne facem treaba şi credem că până la urmă rezultatele vor veni. Nu am jucat dezastruos nici la Dinamo, nici în partida cu Concordia, dar, din păcate, am pierdut. Eu sunt pozitiv, pentru că nu poţi să depui armele după ce ai pierdut două meciuri".
Weiss are dreptate în ceea ce spune, însă speranţele în obţinerea unor rezultate favorabile în viitorul apropiat sunt extrem de scăzute. Oţelul are un lot subţire, iar bugetul se apropie de acela al unei echipe de liga a doua. Fotbalul nu poate fi păcălit. Se pot obţine rezultate proaste cu bani mulţi, dar este mult mai greu să ai rezultate pozitive cu fonduri mici.


Articole înrudite