23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul întâlneşte CFR Cluj fără antrenor?
Oţelul întâlneşte CFR Cluj fără antrenor?

Hans Michael Weiss este istorie. Germanul şi-a reziliat înţelegerea cu echipa gălăţeană şi a părăsit fosta campioană cu un bilanţ jenant după 8 meciuri: o victorie, 3 egaluri şi 4 înfrângeri. Plecarea gemanului nu a rezolvat însă problemele la echipa de la Dunăre. Conducerea clubului gălăţean aproape că se înţelesese cu Liviu Ciobotariu, însă fostul tehnician al lui Dinamo a refuzat oferta după o noapte de gândire. Variantele Mihai Teja, Ion Marin, Ionuţ Badea şi Viorel Tănase au picat şi acestea, iar Dan Oprea nu este dorit de Ovidiu Burcă şi Cristi Munteanu. Cea mai plauzibilă variantă este aducerea unui antrenor străin. De preferat este ca acesta să fi pregătit echipe din Europa. Dupa ce s-au fript cu selecţionerul statului Filipine, care a demonstrat că este rupt de fotbalul modern, conducătorii clubului gălăţean suflă şi în iaurt. Criza financiară nu le permite însă oficialilor grupării de la Dunăre să fie prea pretenţiosi. Marea problemă cu aducerea unui tehnician străin este că acesta nu cunoaşte caracteristicile campionatului românesc, iar până se va adapta este posibil să se termine turul de campionat! Aproape sigur că pe banca Oţelului la partida cu CFR Cluj de sâmbătă se vor afla Daniel Florea şi Cristi Brăneţ. Dacă în privinţa viitorului tehnician lucrurile sunt destul de complicate, vestea bună vine în legătură cu înregimentarea lui Florin Cernat. Mijlocaşul de 34 de ani s-a înţeles cu conducerea clubului galatean şi ar putea redebuta pentru Oţelul chiar în meciul de sâmbătă cu CFR Cluj. Cernat poate ajuta mult echipa gălăţeană cu experienţa şi clarviziunea sa în joc. Formaţia gălăţeană poate fi cu totul altă echipă cu fostul decar al lui Dinamo Kiev în teren. Primul 11 al echipei gălăţene pentru partida de sâmbătă seara ar putea fi mult diferit faţă de formula trimisă în teren de Hans Michael Weiss în meciul de la Craiova.
Oţelul ar putea începe partida cu CFR cu echipa: Plopeanu - Cojoc, Mişelăricu, Sipovic, D. Popescu - Karlik, Helder - Iulian Popa, Cernat, Zaharia - Jula.
Echipa gălăţeană întâlneşte cea mai în formă echipa din Liga 1 şi porneşte cu şansa a doua. Chiar dacă pe bancă se va afla Daniel Florea, echipa de la Dunăre poate face un meci mare contra clujenilor. De la Oţelul va  lipsi Ciftci, care a primit cartonaş roşu şi va fi suspendat cel puţin două etape. În echipa de la Dunăre ar putea reintra Marcel Avdic, jucător care şi-a ispăşit suspendarea în partida de la Craiova. Oţelul - CFR Cluj se joacă sâmbătă de la ora 18:30 pe stadionul situat în cartierul Ţiglina 3.


Articole înrudite