23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSM Dunărea vrea să învingă din nou Gheorgheniul
CSM Dunărea vrea să învingă din nou Gheorgheniul

CSM Dunărea întâlneşte sâmbătă, de la ora 17:30, pe propriul patinoar, Progym Gheorgheni. Meciul va conta pentru prima etapă a ligii naţionale de hochei pe gheaţă. Cele două echipe s-au întâlnit şi în Cupa României, iar formaţia gălăţeană s-a impus atunci cu 16-0. Scorul de atunci nu mai poate fi însă repetat.
Mihai Brandabur, preşedintele CSM Dunărea Galaţi, a declarat: „Nu cred că se mai poate repeta scorul de atunci. Să câştigi cu 16-0 împotriva celor de la Progym a fost senzaţional, dar cred că performanţa este irepetabilă. Ei au avut o zi proastă şi noi am fost ambiţionaţi după ce am pierdut cu SC Miercurea Ciuc. Aţi văzut că echipa din Gheorgheni a jucat, a doua zi după înfrângerea grea suferită cu noi, foarte bine contra ciucanilor. Niciun meci nu seamănă cu altul. La hochei multe rezultate depind de evoluţia portarului. Dacă acesta ia câteva goluri uşoare, cade apoi psihic şi echipa sa nu mai poate recupera handicapul. Sper să învingem Gheorgheniul şi sâmbătă. Sunt convins că echipa va arăta şi mai bine la partida din etapa a doua cu SC Miercurea Ciuc. Acum, dacă avem gheaţa aici, la Galaţi, jucătorii noştri se vor afla în formă fizică bună. Eu spun că la finalul lunii octombrie echipa se va afla în vârf de formă fizică. Apoi vom mai avea parte de o ediţie a Cupei României. Competiţia desfăşurată la Galaţi a contat pentru sezonul trecut. Ediţia din acest an a Cupei urmează să se desfăşoare la Gheorgheni, însă dacă renovarea patinoarului de acolo nu se va termina la timp, competiţia va fi mutată la Braşov. La acea competiţie avem obiectiv calificarea în finală. Trebuie însă ca toată lumea să înţeleagă că formarea unei echipe necesită timp. Este vorba de 25 de jucători care au nevoie de timp pentru a se obişnui unii cu ceilalţi. Dacă am aduce numai jucători valoroşi de afară, atunci am face o echipă puternică, dar nu avem bani pentru asta. Plus că am reteza astfel aripile jucătorilor români aflaţi la început de drum. Tocmai de aceea am impus regula cu 5 jucători străini. Regulă, de care sunt extrem de mulţumit, este aceea că nicio echipă nu poate folosi portari străini în întrecerea internă. Trebuie să avem portari pentru loturile naţionale".
Dunărea şi-a cosmetizat lotul. Cei 4 hocheişti finlandezi care fuseseră aduşi ca vedete au părăsit echipa. Au plecat şi cei doi austrieci, Oliver Stesinger şi André Lakos, dar aceştia ar putea reveni. Dunărea i-a legitimat pe cei 3 jucători cehi care veniseră în probe, dar mai are nevoie de jucători. Dacă nu se va reuşi legitimarea lui Lakos şi Stesinger vor mai fi aduşi cel mai probabil 2 slovaci sau un ucrainean şi un ceh. Dunărea are un lot subţiat valoric faţă de meciul din Cupa României, dar oricum porneşte favorită în faţa lui Progym Gheorgheni.


Articole înrudite