23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul înfruntă Rapidul cu Weiss pe bancă
Oţelul înfruntă Rapidul cu Weiss pe bancă

La Oţelul s-a mai consemnat un episod demn de telenovele. Conducerea clubului a negociat cu Cristi Popovici preluarea echipei, însă băcăuanul a plecat cum a venit, deşi a zăbovit două zile în Galaţi.
Ce s-a întâmplat la discuţiile finale, pare un mister greu de lămurit chiar şi de către detectivi de talia lui Sherlock Holmes. De fapt, se poate spune că Popovici a picat de fazan, iar Weiss şi-a păstrat temporar postul, deşi echipa pe care o pregăteşte nu arată mai nimic pe dreptunghiul verde.
Lucian Ciofoaia, administratorul special al Oţelului, a oferit o explicaţie halucinantă vis-a-vis de prezenţa lui Popovici în oraşul de la Dunăre. Tehnicianul băcăuan ar fi venit să dea câteva sfaturi conducerii clubului gălăţean!? Se pare că realitatea este cu totul alta. Directorul de scouting, Andrei Rusu, ar fi ameninţat că, dacă va fi demis Weiss, va lua toţi jucătorii pe care i-a adus şi va pleca împreuna cu germanul. Cum Oţelul rămânea cu un lot din care abia putea să încropească un 11, lui Weiss i s-a oferit încă o şansă.
Dacă ar fi să analizam activitatea lui Andrei Rusu şi jucătorii pe care i-a adus, concluziile nu sunt favorabile fostului impresar. Pecha şi Karlic sunt achiziţii bune chiar dacă fundaşul central se accidentează o dată la două etape. Onwuachi era achiziţie bună, dar, fiind extracomunitar, nu a mai putut fi folosit. Cristian Cristea nu ar putea să evolueze nici la echipe de liga a treia, pentru că este supraponderal şi are o viaţă extrasportivă agitată. Vasile Gheorghe rezistă doar maxim 50 de minute într-un ritm cât de cât normal. Plopeanu este un portar de reflex, care a adus cele două puncte cucerite de echipa gălăţeană până în prezent. Avdic pare un jucător cu potenţial, dar este şi el cam fragil. Cei doi jucători de origine turcă, Ciftci şi Emir, sunt diferiţi. Austriacul Serkan Ciftci ajunge mereu în poziţie de finalizare, dar pare că nu ar putea marca nici de pe linia porţii. Emir nu a prins deocamdată nici un minut. O situaţie specială are Paulinho. Portughezul a intrat câteva minute în meciul cu FC Botoşani, după care a dispărut de la echipă.
Nu se ştie nici care este situaţia lui Hotoboc. Portarul a fost prezentat pe pagina de Facebook a Oţelului după care nu a luat loc nici pe bancă la partida de la Iaşi. Cine să mai înţeleagă ceva?! În afară de aceste probleme, a mai apărut una, cea mai arzătoare. Jucătorii au refuzat să se antreneze miercuri după-amiază pentru că nu şi-au primit restanţele salariale. Sunt şanse ca o parte dintre restanţe să fie achitate până la ora meciului cu Rapid. Chiar şi dacă lucrurile vor fi rezolvate, condiţia fizică a jucătorilor gălăţeni va avea de suferit. Oţelarii sunt oricum restanţieri la condiţia fizică şi în acest ritm nici nu au şanse să-şi revină.
Jucătorii nu pot fi condamnaţi că îşi cer drepturile, iar antrenorul nu poate spune mare lucru pentru că el este cu banii la zi. În aceste condiţii, ce speranţe pot avea fanii Oţelului vis-a-vis de partida cu Rapid?
Cu un antrenor german obişnuit cu meciurile pleziriste din Filipine, cu jucători nemulţumiţi, Oţelul pare victimă sigură în partida de luni seară. În fotbal s-au văzut însă minuni, iar o victorie a gălăţenilor nu poate fi exclusă din calcul. Adversara echipei gălăţene este tot o formaţie aflată în insolvenţă, astfel că partida Oţelul-Rapid poate fi caracterizată ca derby-ul amărâţilor. În meciul de luni, scapă cine poate.


Articole înrudite