23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul începe să-şi cristalizeze primul 11
Oţelul începe să-şi cristalizeze primul 11

Oţelul se pregăteşte de parcă abia va începe campionatul. Echipa gălăţeană vrea să recupereze terenul pierdut în vară. Cantonamentul din Slovacia a fost o glumă proastă. Germanul Hans Michael Weiss a făcut o pregătire demnă de o echipă de liceu. Jucătorii au şi mărturisit faptul că a fost cel mai lejer cantonament din carierele lor. Prima săptămână de pauză cauzată de partidele naţionalei cu Ungaria şi Finlanda a fost folosită de Tibor Selymes şi staff-ul său pentru acumulări fizice. La finalul săptămânii, oţelarii au disputat şi o partidă de verificare în compania echipei Noua Generaţie Măcin, formaţie de liga a 4-a. Băieţii din Dobrogea nu au făcut faţă profesioniştilor lui Selymes. Oţelul s-a impus cu 10-0 prin golurile marcate de Cernat 2, Jula, Brigido, Helder, Tavares 3, Cristea, Leca şi Mişelăricu.
În echipa de la Dunăre au evoluat şi 3 noutăţi: Berti Nicola, Mihai Leca şi un jucător francez.
Tibor Selymes, antrenorul Oţelul Galaţi, ne-a declarat: „Am avut o săptămână foarte grea. Jucătorii au avut de tras pentru că s-a lucrat la acumulări fizice. Aveam nevoie şi de un meci de pregătire în care să marcăm multe goluri pentru că moralul jucătorilor să crească. Ne-am îndeplinit obiectivul şi poată să spun că echipa este în creştere. Progresul se va vedea şi în meciul din campionat cu Viitorul."
Tehncianul echipei gălăţene a folosit în meciul cu amatorii din Măcin un 11 pe care l-ar putea trimite în teren şi în partida cu Viitorul: Hotoboc - Cojoc, Miron, Karlik, Popescu – Cucu - Popa, Cernat, Grădinaru, Brigido - Jula. Cum Helder Tavares este suspendat pentru meciul de campionat se pare că aceasta va fi formula de început în meciul programat sâmbătă. Selymes va încerca un sistem 4-1-4-1 cu un singur închizător pentru a da mai multă forţă ofensivă echipei sale. Sistemul se poate schimba în 4-5-1 sau 4-4-2. Antrenorul Oţelului vrea să încerce cuplul de fundaşi centrali Miron - Karlik pentru că Sipovic a evoluat foarte slab în ultimele partide. În calculele pentru primul 11 ar putea intra şi Alex Zaharia care este un jucător mult mai experimentat decât Grădinaru. În meciul de la Chiajna cu Viitorul nu va juca Avdic care va rămâne la echipa secundă până la finalul săptămânii. Oţelul nu are decât varianta victoriei în partida cu echipa lui Gică Hagi. Viitorul vine după un succes obţinut la Giurgiu în faţa Astrei, dar echipa Academiei nu joacă strălucit pe teren propriu. Ultimul meci jucat la Chiajna între Viitorul şi Oţelul a avut o desfăşurare dramatică. Jucătorii lui Hagi au condus la pauză cu 4-0 după care gălăţenii au revenit în partea secundă şi au marcat de 3 ori. Oţelul vrea să aibă un nou început şi pentru acest lucru are nevoie de un succes la Chiajna. Chiar dacă nu va fi uşor, Florin Cernat trebuie să-şi ghideze coechipierii către un succes. Toţi jucătorii vor fi la un nivel fizic bun, astfel că nu va mai exista nicio scuză în eventualitatea unui nedorit eşec.


Articole înrudite