23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul crede în salvarea de la retrogradare
Oţelul crede în salvarea de la retrogradare

Oţelul a reuşit să cucerească un punct după 5 etape în care nu a obţinut nici măcar un rezultat de egalitate. Vremea şi adversarul, în această ordine, au fost principalele obstacole în calea obţinerii celui de al doilea succes în campionat. Gălăţenii au încercat să construiască însă apărarea lui Gaz Metan şi vântul din prima repriză au stopat atacurile gălăţenilor. Tibor Selymes a fost nemulţumit că echipa sa a obţinut doar un punct în condiţiile în care în următoarele două etape întâlneşte Petrolul la Ploieşti şi Astra pe teren propriu.
Tibor Selymes, antrenorul Oţelul, a declarat: „Nu mă mulţumeşte faptul că am luat doar un punct din partida cu Gaz Metan. Chiar dacă am întâlnit o echipă puternică, cred că puteam să ne impunem. Vom vedea în etapele următoare dacă acest punct va fi important în economia clasamentului. Avem însă mai multe speranţe după acest joc. Am avut multe cornere în partida cu Gazul, dar nu am fost periculoşi pentru că echipa lui Dulca are o medie de înălţime excelentă. Din păcate, nu am reuşit să ducem mai des mingea la margine şi să centrăm de acolo. De la următoarele două meciuri aştept să luăm puncte, pentru că nu ne considerăm învinşi dinainte. Important de acum înainte este să câştigăm cât mai multe puncte. Nu ne interesează estetica. Important este să urcăm în clasament".
Din păcate, Oţelul a rămas pe ultimul loc în clasament. CSMS Iaşi a remizat, 2-2 la Piatra Neamţ cu Ceahlăul şi are acelaşi număr de puncte, 6, ca şi echipa gălăţeană, dar echipa lui Napoli are un golaveraj superior. Pentru Oţelul toate partidele până la finalul turului trebuie să fie de totul sau nimic. Elevii lui Selymes nu mai au voie să irosească puncte. Problema este că Oţelul va întâlni în următoarele două etape formaţiile care au terminat pe locurile 2 şi 3 sezonul trecut. Partida de la Ploieşti se anunţă foarte interesantă pentru că gălăţenii se vor revedea cu Victoraş Astafei, fostul jucător al Oţelului. Principalul pericol pentru defensiva echipei de la Dunăre va fi însă Toto Tamuz. Israelianul de origine nigeriană a marcat la ultimul meci dintre cele două formaţii disputat în primăvară la Ploieşti şi a punctat de multe ori în meciurile din acest sezon. Chiar dacă la prima vedere, oţelarii au şanse foarte mici să obţină chiar şi un punct, fotbalul poate oferi multe surprize. Petrolul are probleme în defensivă şi echipa lui Mulţescu poate fi surprinsă pe contraatac. Tibor Selymes va studia, cu siguranţă, jocul echipei lui Gigi Mulţescu şi va căuta să-i surprindă pe lupii galbeni. Totul este ca gălăţenii să nu facă gafe în defensivă. Un alt element de luat în considerare va fi arbitrajul. Lucian Rusandu a condus excelent partida cu Gaz Metan, însă dacă la Ploieşti se vor afla la centru Alexandru Tudor, Sebastian Colţescu sau Istvan Kovacs, fosta campioană ar putea avea probleme. Cert este că Oţelul are nevoie de puncte şi jucătorii lui Selymes trebuie să joace orice partidă de parcă ar fi ultima din viaţa lor.


Articole înrudite