23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul aşteaptă să vină banii din drepturile TV
Oţelul aşteaptă să vină banii din drepturile TV

Oţelul continuă să treacă printr-o perioadă foarte delicată din punct de vedere financiar. Jucătorii nu au fost plătiţi de câteva luni, iar achiziţii nu se pot face fără bani. Cum speranţa moare ultima, conducerea Oţelului încă mai crede că lucrurile se pot rezolva. Singura sursă din care echipa de la Dunăre se poate alimenta provine din drepturile TV. Oţelul ar trebui să primească în jur de jumătate de million de euro în condiţiile în care fosta campioană a cheltuit deja 200.000 de euro din suma care îi revine. Transferurile lui Tudorie şi Dan Popescu sunt istorie, astfel că singura speranţă este reprezentată de suma oferită de firma care a achiziţionat drepturile TV.
Cristi Munteanu – team manager Oţelul: „Avem informaţii că banii din drepturile TV vor fi viraţi cât de curând către cluburi. O dată exactă nu avem, însă ne-am dori ca până la plecarea la munte să primim acei bani. Şi noi ne-am dori să-i aducem jucătorii lui Tibi Selymes chiar de mâine, dar nu poţi să-i transferi cu forţa. Noi mai mult decât să-i convingem să vină la noi şi să negociem cu cluburile de la care provin nu putem face. Decizia se află la jucători care în cele mai multe cazuri vor să evolueze la echipe unde există siguranţă financiară. Eu sper ca până la finalul săptămânii să vină 2 sau chiar 3 jucători. În ceea ce-l priveşte pe Tudorie, el nu mai pleacă de la noi. Alex trebuie să se gândească numai la Oţelul. Noi am cerut o sumă pe el şi Steaua ne-a oferit mult mai puţin, astfel că transferul nu s-a mai realizat. Tudorie trebuie să joace cât mai bine şi să contribuie la salvarea Oţelului. Dacă va avea evoluţii bune, Alex va intra în vizorul unor echipe valoroase şi va putea să se transfere chiar şi în străinătate”.
Conducerea Oţelului a procedat bine când nu a acceptat ca Tudorie să fie transferat decât pe o sumă consistentă. Atacantul de 18 ani are mari posibilităţi de progres şi cu siguranţă că valoarea sa va creşte mult în următorii 2-3 ani. Tot la fel de adevărat este însă şi faptul că echipa de la Dunăre are nevoie de întăriri. Fără 5-6 jucători valoroşi, Oţelul nu are şanse reale de salvare de la retrogradare. Fosta campioană are nevoie de câţiva jucători de atac pentru că în tur a marcat doar 7 goluri. Dacă defensiva a dat satisfacţie în ultimele partide, sectorul ofensiv a rămas dator. Ovidiu Burcă şi Cristi Munteanu trebuie să-i aducă cât mai rapid jucători de atac lui Tibor Selymes pentru ca acesta să lucreze la omogenitate. Daca achiziţiile vor fi făcute abia pe ultima sută de metri, echipa gălăţeană va avea nevoie de timp până îşi va intra în ritm.


Articole înrudite