23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul are staff puternic
Oţelul are staff puternic

Oţelul şi-a definitivat staff-ul, un lucru pe care ar fi trebuit în mod normal să-l facă înainte de începerea campionatului. Atunci totul a fost făcut în pripă iar Aspen Alpine Mangement, firma australiană care a coordonat managementul sportiv, nu a reuşit să gestioneze bine situaţia. Hans Michael Weiss, un tehnician care nu a mai antrenat în Europa, şi Andrei Rusu, un impresar român stabilit de ceva timp în Germania, au fost aleşii australienilor. Tot atunci avocatul Florin Burhală declara că se va implica puternic la Oţelul. Românul stabilit de peste 25 de ani în ţara cangurilor credea că va face peste noapte o echipă de top cu jucători adunaţi de peste tot. Nimeni nu poate să-l acuze pe Burhală de rea intenţie, dar entuziasmul australianului de origine română s-a stins repede. Poate că Burhală a reuşit să facă lucruri frumoase la FC Melbourne, însă în Liga 1 este mai greu pentru că fotbalul românesc nu a murit încă şi are un oarecare statut. Lucian Ciofoaia, omul care ţinea legătura cu Florin Burhală, a plecat şi australienii s-au retras şi ei parcă înainte de a pune serios umărul la redresarea echipei. Venirea lui Vlad Răpişcă în funcţia de administrator special a adus şi întărirea staff-ului. Ovidiu Burcă şi Cristi Munteanu, doi foşti jucători importanţi, au devenit numărul 1 şi 2 pe partea sportivă. Cei doi sunt prieteni şi au fost colegi la Dinamo şi la FC Naţional. Sosirea celor doi la Galaţi are cu siguranţă legătură cu ieşirea din închisoare a lui Dan Adamescu. Miliardarul fără chip se află în arest la domiciliu şi chiar dacă este blamat de cei mai mulţi dintre suporterii Oţelului nu vrea să lase echipa să moară. Ovidiu Burcă şi Cristi Munteanu vor să facă treabă şi, chiar dacă nu au experienţă managerială, faptul că au crescut pe dreptunghiul verde şi ştiu modul în care gândesc fotbaliştii şi antrenorii le conferă un avantaj important.
Ovidiu Burcă, manager sportiv la Oţelul, a declarat: „Este o mare onoare că am fost ales să mă ocup de destinul Oţelului. Un club de fotbal implică lucruri complexe şi partea sportivă este foarte importantă. Noi, adică eu şi Cristi, cunoaştem bine lumea fotbalului şi chiar dacă ne aflăm la început de drum în management putem realiza lucruri frumoase. Ştim că Oţelul se află într-o situaţie dificilă, dar noi vom aduce ceva nou care se va vedea foarte curând. Avem obligaţia să păstrăm Galaţiul, oraş care a dat jucători de mare valoare pe prima scenă a fotbalului românesc".
Cristi Munteanu, team manager la Oţelul, a declarat: „Am acceptat fără să stau pe gânduri oferta de a reveni în Galaţi. O parte din sufletul meu a rămas aici. Ştiu că Oţelul se află într-o situaţie dificilă, însă un proverb spune că dacă ţi-e frică de lup nu intri în pădure. Şi mie şi lui Ovidiu ne plac provocările şi vrem să salvăm Oţelul".
Cei doi noi membri ai echipei vor colabora cu administratorul special Vlad Răpişcă, cu directorul executiv Remus Pascu şi cu directorul de scouting Andrei Rusu. Ovidiu Burcă încearcă să-l convingă pe Florin Cernat să vină să ajute Oţelul. Înregimentarea fostului decar al lui Dinamo Kiev ar fi o adevărată lovitură pentru echipa gălăţeană. Florin Cernat ar trebui să judece cu sufletul şi la 34 de ani poate să încerce să-şi încheie cariera la echipa care l-a propulsat în fotbalul mare. Caracterele adevărate se văd în momentele dificile. Oţelul se află în cel mai delicat moment al existenţei sale şi poate că Florin Cernat va fi salvatorul din teren al fostei campioane a României.


Articole înrudite