01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a scăpat definitiv de emoţii
Oţelul a scăpat definitiv de emoţii
După ce vineri seara a primit licenţa pentru sezonul viitor, formaţia gălăţeană a câştigat a doua zi partida de la Mediaş. Gazdele au condus cu 1-0 dar roş-alb-albaştrii au revenit şi au trecut în avantaj prin reuşitele lui Benga şi Vancea.
Un weekend perfect pentru toţi cei care au sânge roş-alb-albastru în vene. Mai întâi, vineri, după ora 22.00, Comisia de Apel a acordat licenţa şi cu toţii ne-am mai liniştit pentru că Oţelul va evolua şi în sezonul viitor în Liga I. Apoi, sâmbătă, echipa gălăţeană a jucat la Mediaş, cu Gaz Metan, într-o partidă ce a contat pentru etapa a XXXI-a din eşalonul de elită al fotbalului românesc. Gazdele au început tare şi au pus presiune pe adversari. Grahovac a avut ceva de furcă la şuturile lui Eric şi Breeveld pentru ca Sîrghi să intervină apoi salvator şi să respingă din faţa lui Bawab. Oţelul a replicat prompt şi a nimerit de două ori bara la şuturile lui Neagu (min.16) şi Iorga (min.19). Partea a doua a fost mai spectaculoasă şi firesc dacă ţinem cont de stilul ofensiv pe care-l practică cele două combatante, au apărut şi golurile. Mulţescu a mutat inspirat şi nou intratul Vitinha a marcat cu capul, fructificând centrarea lui Avram. Avantajul Gazului nu a rezistat decât două minute, pentru că după un corner executat de Iorga, Benga a profitat de gafele din defensiva gazdelor şi a restabilit egalitatea cu un şut de la 12 metri. După o oră de la fluierul de start, Popescu a centrat şi Vancea s-a dovedit omul potrivit la locul potrivit şi cu o deviere interesantă a marcat golul care a adus cele trei puncte. Pe final medieşenii au forţat egalarea dar bara s-a opus la şutul lui Munteanu (min.88). În ciuda absenţelor din lot, gruparea oţelară obţine o victorie care ne aduce liniştea cu trei etape înainte de finalul sezonului. Oţelul a ajuns la 38 de puncte şi se menţine pe locul XI. Următorul joc oficial este programat vineri 17 mai, de la ora 18.00, când roş-alb-albaştrii vor întâlni pe teren propriu Ceahlăul Piatra Neamţ.
Gaz Metan Mediaş - Oţelul Galaţi 1-2 (0-0)
stadion Municipal, spectatori: 2.000
Au marcat: Vitinho (min. 47) respectiv Benga (min.49), Vancea (min. 59)
Formaţii:
Gaz Metan Mediaş: Pleşca - Muth, Trtovac, Markovici, Buzean - Breeveld, Roman - Avram, Eric (min. 81 Todea), C. Petre (min.46 Vitinho) - Bawab (min.72 Al. Munteanu). Antrenor: Gheorghe Mulţescu.
Oţelul Galaţi: Grahovac - Cârjă, Sîrghi, Benga, D. Popescu (min. 90+1 Ljubinkovic) - Neagu, Filip, Iorga - Astafei, Paraschiv (min. 83 Stromajer), Vancea (min. 64 Antunes). Antrenor: Marian Dinu.
cartonaşe galbene: Paraschiv (min.42), Grahovac (min. 78)
Arbitru: Dragoş Teodor
Asistenţi: Mikloş Nagy şi Marian Bordean


Articole înrudite