23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a remizat cu Gaz Metan pe o vreme câinească
Oţelul a remizat cu Gaz Metan pe o vreme câinească

Vremea imposibilă i-a ţinut în case pe suporterii Oţelului. Numai câteva zeci de frumoşi nebuni au îndrăznit să înfrunte o ploaie măruntă, dar rece şi un frig care amintea de filmele SF cu drame apocaliptice. Cei 22 de jucători au oferit însă un meci alert, care a plăcut în primul rând pentru dârzenia combatanţilor.
Oţelarii au început tare şi Iulian Popa a şutat incredibil de slab în minutul 5 după ce tot el se eliberase prin dribling de Muth. Gazul îşi arată colţii în minutul 12 când Iulian Cristea trage şi Hotoboc reţine în 2 timpi. În minutul 14 Oţelul realizează o fază europeană pe traseul Cernat - Brigido - Tudorie, însă adolescentul din atacul gălăţenilor nu-l poate învinge din unghi pe Buchta. Acelaşi vârf de 18 ani şutează aiurea în minutul 20, din poziţie bună. Oaspeţii trimit un nou şut pe poartă în minutul 28 prin italianul Figliomeni. În minutul 29 se deschide scorul. Leca îl confundă pe Roman cu un coechipier, deşi echipamentele erau diferite, şi jucătorul de la Gaz Metan trimite şutul vieţii cu piciorul de sprijin, stângul, 0-1!!! Un gol venit practic din nimic. Gălăţenii se năpustesc practic spre poarta lui Buchta, dar Cernat şi Karlik nu găsesc poarta din poziţii bune. Oaspeţii puteau să intre la vestiare cu avantaj de 2 goluri, dar Hotoboc a salvat de sub bară şutul lui Curtean. Selymes îi lasă la vestiare pe Brigido şi Tudorie şi îi introduce pe Grădinaru şi Jula. Era minutul 49 când Karlik trimite o diagonală bună, dar Popa semiluftează din unghi. Oaspeţii puteau să rezolve meciul la pătrunderea lui Buzean din minutul 49, dar Hotoboc a respins şutul din unghi al căpitanului celor din Mediaş. Oţelarii au apoi o periodă de frenezie ofensivă, însă oaspeţii scapă fără gol primit după 4 cornere consecutive. Selymes renunţă la prudenţă şi îl aruncă în luptă pe Cristea în locul lui Helder. Mutarea dă roade după 8 minute. Era minutul 72 când Cernat trimite o pasă vicleană, Muth şi Mujdragic gafează pe rând şi Cristea înscrie cu sânge rece din 11 metri, 1-1. Acelaşi Cristea marca din nou după 5 etape de secetă pentru echipa de la Dunăre. Oaspeţii încep din nou să fie mai periculoşi şi oţelarii par că rezistă cu greu. Grădinaru poate rezolva ecuaţia victoriei în minutul 75, dar preferă un şut aiurea în locul unei pase către un coechipier demarcat. Cei de la Gaz Metan par mai hotărâţi să obţină 3 puncte, dar ocaziile sunt în contul gazdelor. Iulian Popa primeşte o pasă perfectă de la Cernat în minutul 84, dar şutează inexplicabil de slab. Decarul Oţelului nu renunţă şi în minutul 89 face un un doi de efect cu Jula, însă mingea îi vine pe piciorul drept şi Buchta scapă fără gol. În ultimul minut, Creţu putea să aducă trei puncte pentru oaspeţi, dar şutul său este scos de Hotoboc printr-un reflex de portar de handbal. Remiza echitabilă, 1-1 între două echipe care au căutat victoria.

Declaraţii:

Cristi Munteanu - team manager Oţelul: „Dacă ţinem cont de condiţiile atmosferice şi de presiunea faptului că eram lanterna roşie am obţinut un punct. Băieţii au muncit extraordinar, au luptat şi au reuşit până la urmă să egaleze. Să nu uităm că am întâlnit o echipă care joacă de 3 ani împreună şi care are un antrenor foarte bun. Din punctul meu de vedere este un nou început pentru noi şi acesta poate fi punctul nostru de plecare. A fost un arbitraj perfect. Vedeţi că atunci când nu suntem dezavantajaţi putem să câştigăm şi noi puncte."
Tibor Selymes - antrenor Oţelul: „Eu zic că am jucat mult mai bine decât în etapele trecute. Din păcate, am primit gol la o fază norocoasă pentru oaspeţi. Am stat fizic bine şi am ţinut în propriul teren o echipă care are omogenitate foarte bună. În afară de rezultat de care sunt dezamăgit sunt mulţumit de cum au reacţionat jucătorii. Din păcate nu reuşim să ne creăm multe ocazii de gol."
Cristian Cristea - Oţelul: „Mă bucur că am marcat, dar îmi pare rău că au trecut atâtea etape fără să câştigăm şi am pierdut teren în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Cred că este un bun început şi astăzi s-a văzut că am fost agresivi şi am putut să alergăm."
Cristian Dulca - antrenor Gaz Metan: „Un meci disputat în condiţii speciale. Etapa trecută erau 18 grade, iar acum am jucat la 2 grade pe ploaie. Am avut o primă repriză bună, dar în partea secundă am fost dominaţi. Cred că rezultatul este echitabil."

Formaţii:
Oţelul: Hotoboc 7 - Murgoci 4, Leca 5, Mişelăricu 7, Popescu 6 - Karlik 6, Helder 6 (Cristea 7) - Brigido 4 (Grădinaru 5), Cernat 6, Popa 4 - Tudorie 5 (Jula 5).
Gaz Metan Mediaş: Buchta 6 - Creţu 6, Muth 5, Mujdrgagic 5, Buzean 6 - Tahar 6, Cristea 6 - Figliomeni 5 (Llulaku 6), Curtean 6, C. Petre 6 (FL. Dan 6) - Roman 8.


Articole înrudite