23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a pierdut din nou acasă
Oţelul a pierdut din nou acasă

Oţelul nu a făcut un meci chiar rău în faţa lui FC Botoşani. Echipa lui Leo Grozavu a început cu liniile sus. Băieţii din vârful Moldovei aveau moralul cât un zgârie nori după succesul obţinut în faţa Astrei. Croitoru a dat primele emoţii gazdelor în minutul 6, când a şutat mult pe lângă poartă din poziţie bună. În minutul 11 Botoşaniul îşi arată din nou colţii, dar Plopeanu reţine lovitura lui Batin. Oţelul îşi creează prima ocazie în minutul 17, când Tudorie îl angajează pe Avdic, care şutează, dar Curileac salvează cu un reflex incredibil. CS Botoşani se află din nou aproape de gol în minutul 27, când Danci şutează de la 22 de metri şi Plopeanu salvează cu o robinsonadă. Minutul 29 aduce o nouă ocazie a oaspeţilor, dar Pecha salvează la centrarea lui Batin. Ocazia reprizei avea să se consume în minutul 31, când Batin şutează de la marginea careului, Plopeanu respinge în bară, mingea îl loveşte în genunchi pe Hadnagy şi portarul Oţelului reţine pe linia porţii. Oţelul putea totuşi să intre în avantaj la cabine, dar Cristea a reluat cu capul din plonjon pe lângă poartă. Repriza secundă începe tot cu oaspeţii la timonă, Batin şutează în minutul 52 de la doar 8 metri de poartă mult peste. Urmează câteva minute care s-au dovedit decisive în stabilirea rezultatului final. În minutul 56, Cristea încearcă o parabolă pretenţioasă de la 17 metri, dar balonul trece pe lângă poartă. Vine minutul 61, când se consumă ocazia partidei. Plinuţul Cristea scapă singur cu portarul, dar trage în Curileac, mingea ajunge la V. Gheorghe, care trimite un şut demn de fotbalul feminin, Cristea se aruncă disperat din plonjon, dar nu ajunge mingea. Cum în fotbal ocaziile ratate se răzbună, în faza imediat următoare marchează oaspeţii. Martinus, recent introdus pe teren, trimite un şut, centrare şi Plopeanu primeşte un gol de Gâgă. 0-1. Gafa lui Plopeanu s-a petrecut la aceeaşi poartă la care Vlasie gafase de 2 ori în partida cu Concordia. Până la final nu s-a mai consemnat nimic pe tabelă. Plopeanu a salvat la o lovitură liberă excelent executată de Croitoru iar arbitrul Radu Petrescu a vrut să iasă şi el în evidenţă şi l-a eliminat uşor pe Miron pentru o intrare destul de riscantă la Martinus. FC Botoşani s-a impus cu 1-0 iar deranjant pentru suporterii Oţelului a fost faptul că echipa lor favorită nu şi-a mai creat nicio ocazie după golul marcat de oaspeţi. Echipa gălăţeană a acumulat doar 1 punct după 4 etape şi pare cea mai fragilă formaţie din liga 1.

Formaţii:
Otelul - Plopeanu 4 - Mişelăricu 5, Miron 4, Pecha 7 (Paulinho), Popescu 5 - Karlic 5 - Avdic 6 (V. Gheorghe 4), Cucu 5, Zaharia 5 - Cristea 2, Tudorie 4 (Ciftci 4).
FC Botoşani - Curileac 7 - Patache 5 (Homei 6), Ngadeu 6, Tincu 5, Axinte 6 - Oltean 5 (Martinus 7), Danci 6, Vasvari 5, Croitoru 6 - Hadnagy 6, Batin 6 (Ivannovici 6).

Declaraţii
Hans Michael Weiss - antrenor Oţelul Galaţi: „Iată că ne vedem din nou cu feţe lungi şi mâinile goale. Timpul este esenţial pentru noi şi din păcate nu avem timp. Am pierdut deja al doilea meci pe teren propriu şi pot să spun că am avut din nou ghinion. În prima repriză am evoluat decent şi am avut şi câteva situaţii de a marca. În repriza secundă ne-a dat peste cap accidentarea lui Avdic şi după ieşirea sa am fost nevoiţi să jucăm cu mingi lungi. Puteam să marcăm prin Cristea şi V. Gheorghe şi cred că puteam primi şi un penalty".
Leo Grozavu - antrenor FC Botoşani: „A fost un joc încrâncenat, dar antrenant. Cred că am câştigat meritat pentru că am avut mai multe ocazii decât gazdele. Nu cred că Oţelul nu este o echipă slabă şi dacă deschidea scorul poate că istoria meciului s-ar fi scris altfel".


Articole înrudite