23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a pierdut amicalul cu Petrolul
Oţelul a pierdut amicalul cu Petrolul

Oţelul a folosit bine săptămâna de pauză cauzată de partidele naţionalei cu Irlanda de Nord şi Danemarca. Jucătorii lui Selymes au tras tare sub comanda profesorului Ionel Tămăşanu pentru a ajunge la un nivel fizic bun. Cum însă pregătirea fizică fără jocuri nu înseamnă mare lucru, echipa de la Dunăre s-a deplasat la Ploieşti, unde a întâlnit Petrolul. Formaţia lui Gigi Mulţescu voia să se impună după ce meciul din campionat dintre cele două echipe se încheiase nedecis, 0-0. Petrolul a folosit o formulă formată preponderent din jucători care nu prind primul 11 în timp ce gălăţenii au prezentat o echipă apropiată de cea ideală. De la fosta campioană au lipsit Cernat, Murgoci, Karlik şi Tudorie. Olandezul Otenhoff nu a fost folosit nici el pentru că nu a ajuns la un nivel fizic apropiat de cel al coechipierilor săi.
Tibor Selymes a început partida de la Ploieşti cu următoarea formulă: Hotoboc - Milea, Leca, Mişelăricu, D. Popescu - Cucu, Helder - Brigido, Popa, Stoian - Cristea.
Au mai evoluat Abraham, Cojoc, Berti Nicola, Bârlădeanu, Jula, Miron, Grădinaru şi Silviu Ilie.
Petrolul s-a impus cu 2-0 prin golurile marcate de Ipsa şi Mareş. Rezultatul nu are importanţă, dar merită remarcat faptul că oţelarii nu au reuşit să marcheze. Absenţele lui Cernat şi Tudorie au contat destul de mult. Jocul ofensiv rămâne marea problemă a gălăţenilor, însă această deficienţă nu poate fi corectată peste noapte. Tibor Selymes poate să lucreze împreună cu elevii săi multe scheme ofensive, însă ceea ce se întâmplă în general pe ultimii 30 de metri nu mai reprezintă lucrurile ce se repetă la antrenamente. Valoarea jucătorilor face de cele mai multe ori diferenţa. Oţelul are nevoie de goluri pentru a reuşi să părăsească ultima poziţie în clasament. Formaţia de la Dunăre trebuie să câştige la Piatra Neamţ pentru a mai spera la evitarea retrogradării. Oţelul are prea puţine puncte pentru a-şi permite să mai piardă meciuri sau să facă egaluri. Fosta campioană a României are nevoie de cel puţin 7 puncte în ultimele 3 meciuri ale turului de campionat pentru a spera la salvarea de la retrogradare. Ideal ar fi ca Oţelul să obţină 9 puncte din partidele cu Ceahlăul, Universitatea Cluj şi ASA Tg. Mureş, dar este greu de crezut că o formaţie care a obţinut doar un succes în 14 etape va obţine 3 victorii consecutive în ultimele 3 etape ale turului. Cert este că Oţelul va trebuie să facă tot ceea ce este posibil pentru a câştiga meciurile din ultimele 3 etape ale sezonului de toamnă. În sport şi în fotbal în special nimic nu este imposibil. Victoriile obţinute recent de Insulele Feroe şi Lichtenstein în faţa Greciei şi Moldovei în deplasare arată că orice este posibil pe dreptunghiul verde. Dacă vor crede cu adevărat în şansa lor, Florin Cernat şi coechipierii săi vor putea să reuşească minunea pe care o aşteaptă toţi suporterii adevăraţi ai Oţelului.


Articole înrudite