23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelarii au început antrenamentele
Oţelarii au început antrenamentele

Oţelul a avut doar 22 de jucători la reunirea de luni, 12 ianuarie. Au fost prezenţi Hotoboc, Vlasie şi Abraham - portari; Marus, Milea, Moglan, Miron, Leca, Mişelăricu, Silviu Ilie, Dan Popescu, Murgoci, Helder, Cucu, Dajbog, Brigido, Grădinaru, Stoian, Dumitru, Cernat, Tudorie şi Cristea. Au absentat Jula, Plopeanu, Karlik, Ottenhoff, Iulian Popa, Zaharia şi Altama. Jucătorii nu şi-au primit încă banii, dar acest lucru se va rezolva după ce vor intra banii proveniţi din drepturile TV. În ceea ce priveşte achiziţiile, acestea vor fi făcute în următoarele săptămâni.
Cristian Munteanu - team manager Oţelul: „Este adevărat că sunt restanţe către jucători, însă sperăm să îndreptăm cât de curând acest lucru. Aşteptăm banii din drepturile TV şi apoi vom plăti salariile jucătorilor. În ceea ce priveşte noutăţile din lot pot să vă spun că avem discuţii cu mai mulţi jucători. Unii dintre aceştia sunt nehotărâţi şi au mai cerut timp de gândire. Este normal ca fiecare jucător să aleagă varianta cea mai bună pentru viitorul său. Pot să vă asigur că vor veni 2 sau 3 jucători până la finalul acestei săptămâni. În acest moment avem un lot de 28 de jucători dintre care s-au prezentat 22. Dintre aceştia vor pleca câţiva. Încă avem şanse să-l aducem pe Bănel Nicoliţă. El a cerut timp de gândire încă 10 zile. Dacă va accepta oferta noastră va sosi împreună cu fratele său, Stelică de la CF Brăila. Pe Stelică l-am remarcat la meciul din Cupă şi l-am dori în lotul nostru. Împrumuturile lui Neagu şi Râpă depind de plecările unor titulari de la echipa campioană. Sunt şanse să-i avem în retur. Există de asemenea şanse mari ca Laurenţiu Iorga să se întoarcă la Oţelul. Aşteptăm un răspuns de la el în această săptămână. Avem şi variante de rezervă dacă aceste transferuri vor pica. Am avut discuţii cu câţiva jucători din străinătate, dar achiziţionarea acestora depinde de cât de repede ne vor intra în cont banii din drepturile TV”.
Tibor Selymes - antrenor Oţelul: „Am mare încredere în conducerea clubului. Sunt convins că până plecăm la Poiana Braşov în cantonament se rezolvă aproape toate problemele. Eu nu vreau să plec în pregătire cu un lot de jucători şi apoi să încep campionatul cu alt lot. Vreau să am la munte 90-95% dintre jucătorii pe care să mă bazez în sezonul de primăvară. Sper ca săptămâna aceasta să rezolvăm problemele transferurilor pentru a şti pe cine ne bazăm. Nu are rost să cheltuim bani la munte cu jucători care nu vor evolua pentru noi. Orice jucător de valoare care vine ne sporeşte valoarea. Eu nu vreau doar un Bănel, ci vreau încă 6 ca să pot să mă bat cu orice formaţie din liga 1. Trebuie să facem cel puţin 28-30 de puncte pentru a ne salva. Avem nevoie de un lot valoros ca să avem variante pentru posturile de titulari”.
Oţelul va pleca la munte pe 18 ianuarie, iar Tibor Selymes vrea ca lotul să fie complet. Rămâne însă de văzut dacă Ovidiu Burcă şi Cristi Munteanu vor reuşi să realizeze transferurile în timp util. Pe lângă jucătorii amintiţi, fosta campioană mai are nevoie de un fundaş central şi de un atacant. Sunt câţiva jucători care vor părăsi echipa de la Dunăre, însă numele acestora vor fi cunoscute până la finalul acestei săptămâni. Slovacul Karol Karlik vrea să părăsească echipa de la Dunăre, însă plecarea sa depinde de achiziţiile care vor fi făcute. Cert este că echipa gălăţeană nu va avea lotul complet prea curând.


Articole înrudite