24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Nouă medalii pentru CSU şi Siderurgistul la Naţionale
Nouă medalii pentru CSU şi Siderurgistul la Naţionale

La Bucureşti, în sala CSS 6 din baza sportivă „Temerarii” au avut loc în perioada 6-8 martie Campionatele Naţionale la Badminton pentru Juniori II U17. Galaţiul a fost prezent la această competiţie cu sportivi de la cele două cluburi, CSU şi Siderurgistul, care după evoluţii bune s-au întors acasă cu rezultate foarte bune, urcând de nouă ori pe treptele podiumului de premiere. Un parcurs foarte bun l-a reuşit Irina Călin (CSU Galaţi) care a câştigat probele de dublu fete împreună cu Ioana Grecea (CSS 4 Bucureşti), dublu mixt împreună cu Florentin Gîscă (CSS 6 Bucureşti) şi a urcat pe treapta a doua a podiumului la simplu fete, învinsă fiind de partenera ei de dublu Ioana Grecea. Sportivii de la Siderurgistul nu s-au lăsat mai prejos şi au punctat la dublu băieţi prin Ştefan Constandache / Cosmin Hîncu - locul 2, Tudor Mircică / Daniel Popescu (CSM Timişoara) - locul 3, la dublu mixt prin Ştefan Constandache / Luiza Milu (CSS 4 Bucureşti) - locul 2, Cosmin Hîncu / Ioana Grecea (CSS 4 Bucureşti) - locul 3 şi la simplu băieţi prin Ştefan Constandache - locul 3. O evoluţie foarte bună a avut reprezentantul gazdelor de la CSS 6 Bucureşti, Florentin Gîscă, care a devenit triplu campion naţional: simplu băieţi, dublu băieţi şi dublu mixt.
„Pot spune că a fost o competiţie reuşită. Am jucat patru finale (din 5) şi am câştigat două dintre ele. Irina a trecut peste oboseala turneului de seniori de la Bacău şi a jucat trei finale, câştigând două. A pierdut finala de simplu fete în faţa Ioanei Grecea, o sportivă talentată, de mare perspectivă. E adevărat că în finala de simplu fete Irina a acuzat o accidentare la coapsa piciorului drept (produsă în meciul câştigat în semifinale în faţa Luizei Milu) plus... nenumărate băşici la tălpi. Acum pentru aceşti sportivi urmează o perioadă de refacere urmată de pregătirile pentru turneul final la juniori I U19, ce se va desfăşura la Galaţi în perioada 24-26 aprilie\", ne-a declarat antrenorul Dorel Badiu.
În această săptămână sportivii de la CSU Galaţi (Cosmin Panfil, David Niţu, Cătălina Simionescu, Miruna Niţu) vor participa la Campionatele Internaţionale Seniori de Badminton ale României. Cei care vor sa urmărească un spectacol sportiv deosebit o pot face pe TVR 3, sâmbătă 14 martie şi duminică 15 martie de la orele 17.00.


Articole înrudite