23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Metalosport a devenit echipa secundă a Oţelului
Metalosport a devenit echipa secundă a Oţelului

Conducerea Oţelului a făcut eforturi pentru a salva echipa secundă a clubului. Oţelul 2 a fost într-un fel salvată prin trecerea a 9 jucători la Metalosport. Echipa antrenată de Mihai Ciobanu a devenit practic continuatoarea echipei secunde a fostei campioane. Protocolul semnat de administratorul special Vlad Răpişcă şi de preşedintele clubului Metalosport, Dorin Butunoiu, va fi modificat după terminarea returului acestui campionat.
Vlad Răpişcă - administrator special Oţelul Galaţi: „Am stabilit împreună cu domnul Butunoiu să unim echipa secundă a clubului nostru cu Metalosport. Practic, cei mai mulţi jucători de la Oţelul 2 vor trece la Metalosport. Am făcut în acest sens un protocol între cele două grupări. Din vară vom încerca să găsim o formulă juridică prin care jucătorii de la echipa întâi care nu prind lotul să poată să evolueze pentru Metalosport şi astfel să aibă continuitate. Eu cred că această strategie este normală. Încercăm să formăm colaborări în toate cele 3 eşaloane ale fotbalului gălăţean. Sperăm ca această colaborare să ajute în viitorul apropiat echipa Metalosport să promoveze în liga secundă. Vrem să concentrăm valorile într-un singur pol”.
Dorin Butunoiu - preşedinte Metalosport: „Clubul nostru se simte onorat de această colaborare. Ceea ce ne-am propus în 2011, când am pornit la drum, iată că am reuşit în sfârşit să atingem. Am izbutit să ajungem la o înţelegere cu unul dintre cele mai importante cluburi din România. Readucem în memoria gălăţenilor faptul că Metalosport şi Oţelul au mai colaborat în decursul anilor. În 1980 şi 1981 cele două cluburi au făcut schimb de jucători şi iată că după 34 de ani colaborarea este reluată. Am găsit la Oţelul o preocupare faţă de viitorul jucătorilor gălăţeni, ceea ce este mare lucru în acest moment extrem de dificil pentru fotbalul românesc. Clubul nostru s-a pliat pe viziunea conducerii Oţelului şi de aici s-a născut această colaborare. Sper să reuşim să ne ridicăm la înălţimea renumelui Oţelului. Cred că acest proiect va avea succes şi vreau să mulţumesc persoanelor care au înţeles că fotbalul nu trebuie să moară astăzi”.
Mihai Ciobanu - antrenor Metalosport: „Se naşte o colaborare care nu poate fi decât în beneficiul tinerilor jucători gălăţeni. Am prins perioda când am evoluat atât pentru Metalosport cât şi pentru Oţelul. Am promovat în divizia B cu Oţelul în 1981, dar a trebuit să acordam titlul la Tecuci unde s-a dus un singur jucător, Relul Călugăru. Noi, ceilalţi, am rămas aici şi am împrumutat titlul de la Metalosport şi am promovat din nou. În vremea aceea, adică prin 1982, a fost inaugurat stadionul Oţelul. De atunci a început practic ascensiunea echipei care în 2011 a cucerit titlul de campioană a României. În acest moment noi suntem beneficiarii faptului că domnul Răpişcă nu vrea să înstrăineze jucătorii de valoare de la Oţelul 2. Noi am oprit 9 jucători de la Oţelul 2 în lotul nostru. Cred că aceste transferuri îi ajută mai mult pe jucători decât pe noi, pentru că aceşti fotbalişti tineri trebuie să-şi construiască cariere. Sunt jucători care pot atinge performanţa. Totul depinde de ei. Nu vom putea folosi jucători din lotul primei echipe a Oţelului”.
Metaloport va face antrenamentele şi va susţine partidele oficiale pe arena Zoltan David, fostul stadion Ancora. În ceea ce-i priveşte pe ceilalaţi jucători care făceau parte din lotul echipei Oţelul 2, unii dintre aceştia au trecut la echipa mare, în timp ce alţi 4 fotbalişti au ajuns la Tulcea. Colaborarea dintre Metalosport şi Oţelul se anunţă fructuoasă. Clubul lui Dorin Butunoiu poate deveni o grupare importantă în timp ce Oţelul le poate oferi tinerilor jucători formaţi în propria pepinieră şansa de a evolua tot la o formaţie din oraşul de la Dunăre.


Articole înrudite