23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Conducerea Oţelului pregăteşte un nou plan de reorganizare
Conducerea Oţelului pregăteşte un nou plan de reorganizare

Conducerea Oţelului încearcă să ţină în echilibru balanţa financiară a clubului. Chiar dacă acţionarul principal Dan Adamescu nu a mai băgat vreun ban în club de foarte mult timp, Otelul stă bine din punct de vedere financiar în momentul actual pentru că beneficiază de munca lui Ewald Lienen şi a elevilor săi din sezonul trecut. Clasarea pe locul 10 în campionatul trecut a făcut ca echipa de la Dunăre să încaseze mai bine de 700.000 de euro din drepturile TV. Redeschiderea subiectului legat de faptul că Sîrghi, Giurgiu, Costin, Filip, Băjenaru şi Narcis Răducan au cerut falimentul clubului pentru suma de 200.000 de euro, cât reprezintă restanţele salariale faţă de cei 6, l-a făcut pe administratorul special Vlad Răpişcă să explodeze şi să-l acuze pe autorul articolului de rea intenţie şi de faptul că ar avea ceva împotriva clubului. Jurnalistul respectiv este nimeni altul decât cel care a scris cartea dedicată celor 50 de Legende ale Oţelului împreună cu Vlad Drăgan!
Vlad Răpişcă - administrator special Oţelul: „Într-adevăr aceste 6 persoane au cerut falimentul clubului în urmă cu 6 luni de zile, însă Oţelul nu va intra în faliment. Cei 5 jucători plus Narcis Răducan nu cunosc legea insolvenţei pentru că dacă gruparea noastră va intra în faliment toţi banii îi va lua ANAF care este creditorul cel mai mare. Noi negociem cu aceşti domni şi cred că în curând vom ajunge la un acord pentru a stinge acest conflict. Cu Marquinhos am ajuns la un acord, astfel că lucrurile se află pe un drum bun. (...) Am văzut că în articol se precizează faptul că Oţelul trebuie să-şi plătească datoriile până pe data de 8 aprilie, altfel intră în faliment. Nu este adevărat, cum eu cred că declaraţia aparţinea avocatului domnului Sîrghi şi nu fostului jucător al Oţelului. Eu nu am fost niciodată în contact cu domnul Sîrghi. Ştiu că domnia sa a mai creat probleme la echipă. El a fugit de la echipă şi l-am dat în judecată. Eu, de când am venit la acest club, încerc să aplanez orice conflict şi să plătim toate datoriile pe care le avem faţă de alte cluburi. După un asemenea articol, în care se vorbeşte despre faliment, orice discuţie cu sponsorii devine aproape inutilă. Clubul nostru nu are nevoie de can-can-uri! Oţelul nu poate intra în faliment. Am citit că acţionarii ar fi tras bani din club. Eu vă întreb cum vi se pare comisionul de 3,5 milioane de euro luat de către Ionel Codoban în 2012 pentru jucătorii aduşi? Vi se pare normal? Clubul nostru a intrat în faliment pentru datorii acumulate în perioada 2005-2008 pentru folosirea convenţiilor civile. Cei de la Astra Giurgiu au câştigat procesul intentat ANAF şi problema s-a rezolvat. Planul de reorganizare a fost trimis către judecătorul sindic pentru aprobarea unui nou plan de reorganizare. La termenul din 8 aprilie judecătorul sindic ne va cere să facem un nou plan de reorganizare. Practic procesul de insolvenţă se reface. Se poate întâmpla ca şi creditorii apăruţi dupa declanşarea procesului de insolvenţă să intre în noul plan de reorganizare. Haideţi să încercăm să fim uniţi”.
Răbufnirea lui Vlad Rapişcă poate fi înţeleasă până la un punct. Administratorul special al Oţelului încearcă să ţină la suprafaţă o corabie care are foarte multe găuri. Oţelul are nevoie de sprijinul tuturor celor care iubesc necondiţionat această frumoasă echipă. Salvarea echipei de la Dunăre depinde şi de oamenii care sunt alături la bine şi mai ales la greu de cea mai valoroasă echipă din Moldova.


Articole înrudite