23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Matondo a marcat de 3 ori la debutul în tricoul Oţelului
Matondo a marcat de 3 ori la debutul în tricoul Oţelului

Oţelarii nu puteau încheia cantonamentul din Poiana Braşov fără a disputa un meci de verificare. Tibor Selymes a ales un adversar accesibil, FC Râşnov, din Liga a 4-a, pentru a-i putea vedea la lucru pe toţi jucătorii nou sosiţi. Fosta campioană a României nu a avut probleme în a se impune în faţa unui adversar pentru care cuvântul „modest” este blând. Gălăţenii au câştigat cu 8-0 (3-0). Popa 2, Matondo 3, Cristea, Mişelăricu şi Cucu - câte un gol au semnat reuşitele echipei lui Selymes. Antrenorul formaţiei de la Dunăre a folosit două formule distincte în cele două reprize. Formula de start a fost: Hotoboc - Solomou, Miron, Sissoko, Murgoci – Helder, E. Dica - Iorga, Cernat, Popa - Cristea. În partea a doua au evoluat: Abraham - Milea, Leca, Mişelăricu, Popescu - Cucu, Altama - Grădinaru, Matondo, Hamroun - Tudorie. Cel mai îmbucurător este că echipa gălăţeană a putut alinia doua formule cam de aceeaşi valoare, ceea ce ar fi fost imposibil în turul campionatului.
„Nu ne interesează rezultatele din meciurile de pregătire. Suntem foarte interesaţi însă de modul cum se vor integra jucătorii nou sosiţi. Omogenizarea echipei este principalul obiectiv al lui Tibi Selymes. Fotbaliştii care au venit în această iarnă trebuie să înţeleagă cât mai rapid filosofia antrenorului lor. Nu suntem interesaţi nici de rezultatele din meciurile pe care le vom disputa în Antalya”, ne-a declarat Cristi Munteanu - team manager Oţelul.
Chiar dacă rezultatele din partidele amicale nu contează foarte mult, prestaţiile jucătorilor îi pot arăta lui Tibor Selymes la ce nivel de pregătire au ajuns elevii săi. Tehnicianul formaţiei gălăţene este mulţumit de lotul pe care îl are la dispoziţie, pentru că are variante pentru a alinia un 11 competitiv chiar şi în cazul absenţei câtorva jucători. Stoian, Jula şi Brigido, 3 dintre jucătorii pe care Selymes se poate baza în retur, nu au evoluat în primul amical al anului. Lotul va fi completat cu un portar al cărui nume nu a fost făcut deocamdată public. Echipa de la Dunăre se va întoarce din cantonamentul montan pe 29 ianuarie. Plecarea în Antalya, zona unde se va desfăşura cel de al doilea cantonament al anului, se va produce pe data de 3 februarie.


Articole înrudite