24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Matondo a devenit un caz internaţional
Matondo a devenit un caz internaţional

Yulu Matondo a fost transferat pentru a rezolva problemele ofensive ale Oţelului. Congolezul nu a jucat nici măcar o secundă în primele două etape ale campionatului. Motivul a fost constituit de faptul că oficialii gălăţeni nu au primit cartea verde a jucătorului. Matondo a evoluat ultima oară în campionatul Egiptului, iar în ţara faraonilor este război civil. Oficialii Oţelului nici nu ştiu ce să mai facă.
Cristi Munteanu, team manager, a declarat: „Am vrut să mergem în Egipt să rezolvăm problema cu cartea verde a lui Matondo, dar acolo este război civil. Este instituită legea marţială şi nu are voie niciun străin să pătrundă pe teritoriul ţării africane. Acum, dacă îl vom legitima pe Yulu Matondo, o vom face numai cu o dispensă de la FIFA. Jucătorul a venit, s-a pregătit cu noi şi abia aşteaptă să joace. Am văzut că unii ne-au acuzat că nu am fost în stare să aducem cartea verde a jucătorului. Trebuie să înţeleagă toată lumea că am făcut tot ceea ce este omeneşte posibil. Am apelat la Federaţie, la Ambasada Egiptului, am făcut toate demersurile, dar degeaba. Din păcate, ghinionul a făcut să nu putem să-l legitimăm pe Matondo, iar Cristea să se accidenteze. Cine putea să ştie că aşa vor decurge lucrurile? Noi jucăm cu un singur atacant şi credeam că 3 jucători pentru acest post sunt suficienţi.”
Ovidiu Burcă, manager sportiv al Oţelul: „Când am făcut strategia pentru retur nu ne-am gândit niciodată că nu vom putea să legitimăm un jucător. Ne-am gândit că nu vom putea folosi unul dintre atacanţi pentru că va fi suspendat, dar nu am luat în calcul că nu vom primi cartea verde. În momentul când ai 4 atacanţi de valoare şi foloseşti doar unul, ai o problemă. În ceea ce-l priveşte pe Matondo, mai aşteptăm până joi şi, dacă nu primim cartea verde, vom cere dispensă de la FIFA pentru a-l putea folosi. Eu cred că domnul Florin Marin îl va putea folosi pe Matondo în partida de sâmbătă cu FC Braşov.”
Matondo a devenit un caz. Despre atacantul congolez s-a vorbit mai mult decât dacă acesta ar fi jucat şi ar fi înscris 4 goluri în primele două etape ale returului. Yulu Matondo nu este nici Karim Benzema, nici Robert Lewandovski şi nici măcar Bas Dost, noul golgeter al Bundesligii. Congolezul ar putea însă să ajute echipa de la Dunăre, care nu a marcat decât 7 goluri în 19 partide de campionat. Conducerea clubului vrea oricum să mai aducă un atacant, în condiţiile în care accidentarea lui Cristea este mai gravă decât părea la prima vedere. Cu Matondo şi cu celălalt atacant care va veni, eficacitatea echipei de la Dunăre se poate îmbunătăţi semnificativ.


Articole înrudite