23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Lucian Bute nu mai boxează pe 6 decembrie
Lucian Bute nu mai boxează pe 6 decembrie

Lucian Bute părea că va reveni în ring mai puternic decât a fost vreodată. Boxerul originar din Pechea îl angajase pe celebrul Freddie Roach, antrenorul lui Manny Pacquiao. Bute se deplasase până în Filipine unde urmase un program spartan de pregătire. Chiar antrenorul său îl lăuda şi credea că Bute va redeveni campion mondial. Surpriză, însă, cu mai puţin de 3 săptămâni înainte de meciul cu Roberto Bolonti! Lucian Bute declară că s-a accidentat şi nu mai poate lupta cu argentinianul.
Lucian Bute: „Am un anunţ trist: m-am accidentat la un antrenament şi nu îmi pot finaliza pregătirea pentru meciul de pe 6 decembrie. Am luat decizia, împreună cu echipa mea, să nu boxez în partida cu Roberto Bolonti. Îmi pare rău, dar nu pot să urc în ring dacă nu sunt pregătit 100% şi în stare perfectă de sănătate. Voi reveni”, le-a transmis Bute fanilor săi.
Decizia lui Lucian l-a luat prin surprindere pe preşedintele InterBox, Jean Bedard. Oficialul canadian regretă faptul că Bute nu va putea să-şi facă o revenire triumfală: „Nu ştiu cât de gravă este accidentarea. Am vorbit cu Lucian şi mi-a explicat ce s-a întâmplat. Din câte am înţeles, Lucian s-a accidentat la spate la un meci simulat în repriza a 7-a, a continuat până la final, însă a doua zi nu putea să ridice braţele de durere. Ăsta este ghinion. Când va reveni în Quebec, el va fi supus unor teste pentru a vedea ce probleme are. Cariera lui Bute se baza mult pe meciul din 6 decembrie. El este un băiat sănătos, care se antrenează mult şi are grijă de el. Dacă avea dureri cronice de spate l-aş fi auzit spunând ceva. Este pur şi simplu ghinion.”
Cariera lui Lucian Bute se află într-o cumpănă uriaşă. Leonard Doroftei îl sfătuieşte pe Lucian să se retragă: „Cred că Lucică ar trebui să se retragă. El a investit mulţi bani şi efort în antrenamentele pe care le-a făcut, însă fizicul se pare că nu-l mai ascultă. Îi propun să vină în România şi să preia conducerea Federaţiei de Box."
Cu siguranţă că dezamăgirea lui Lucian este mare, însă el este decis să nu cedeze. Chiar dacă meciul cu Roberto Bolonti urma să se dispute la categoria semigrea, Lucian vrea să revină la supermijlocie. Există discuţii ca Lucian să-l întâlnească în primăvară pe danezul Mikel Kessler. Supercampionul nordic a fost înfrânt recent de Carl Froch într-o întâlnire în care nu a fost cu nimic mai prejos decât englezul. Kessler este un boxer extrem de dur, iar Lucian ar risca mult dacă ar încrucişa mănuşile cu acesta. Bute va dori cu orice preţ să demonstreze că nu este un boxer terminat şi va risca mult pentru acest lucru. Depinde însă dacă problemele fizice îi vor permite să mai urce în ring. Gurile rele spun că Bute nu s-ar fi accidentat, dar că nu a mai dorit să-l înfrunte pe Bolonti la categoria semigrea tocmai pentru a putea să-l întâlnească pe Kessler la supermijlocie. Adevărul va fi aflat în curând, însă oricare variantă ar fi valabilă, Lucian Bute a ratat ocazia să revină cu adevărat în prim plan. Mai poate sau nu să boxeze Lucian Bute la cel mai înalt nivel? Răspunsul la această întrebare nu va fi aflat prea curând.


Articole înrudite