25 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Liga a IV-a sau Liga a III-a pentru SCOG ?
Liga a IV-a sau Liga a III-a pentru SCOG ?

Suporter Club Oţelul Galaţi ar putea porni la drum chiar din Liga a treia. Deşi suporterii îşi doresc să plece de jos şi să treacă prin toate etapele constituirii unui nou club, şefii SC Oţelul ar putea lua în calcul şi o înscriere în Liga a treia. Unul dintre argumente este tocmai că fostul Oţelul a retrogradat din liga a doua şi ar fi trebuit să joace în al treilea eşalon. În plus, conducerea Federaţiei Române de fotbal a anunţat că mai sunt câteva locuri libere în Liga a treia, iar noul Oţelul nu ar lua locul niciunei echipe.
„Altfel poţi să atragi jucătorii. Dar sunt mai mulţi factori care trebuie luaţi în considerare şi unul foarte important este dorinţa suporterilor. Ei vor să plecăm curaţi, de jos, să formăm un club. Dar şi aici... dacă sunt locuri rămase şi nu iei locul nimănui, ar fi o posibilitate”, a precizat antrenorul Stelian Bordieanu.
Un alt aspect pe care îl va lua în calcul conducerea clubului este cel financiar. Bugetul necesar pentru liga a treia este mult mai mare decât la liga a patra.
„Noi vom vedea când ne va ieşi contul, în jurul datei de 10-15 august, vom vedea unde ne aflăm, ce buget vom avea şi dacă va exista această posibilitate de înscriere în liga a treia o vom analiza şi o vom discuta în cadrul clubului”, a declarat preşedintele SCOG, Sorin Haraga.
Echipa gălăţeană şi-a început antrenamentele la începutul acestei săptămâni pe stadionul Siderurgistul. În acest moment, din lot fac parte mai mulţi juniori ai fostului Oţelul, media de vârstă fiind sub 18 ani. Înscrierea la liga a treia se face la Federaţia Română de Fotbal, în vreme ce liga a patra este organizată direct de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Galaţi.


Articole înrudite