22 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Junioarele 2 de la CSM Galaţi sunt în cărţi pentru Grupa Valoare
Junioarele 2 de la CSM Galaţi sunt în cărţi pentru Grupa Valoare

Primul turneu din cadrul Campionatului Naţional de handbal rezervat junioarelor 2 s-a desfăşurat în perioada 27-31 ianuarie. Regulamentul a suferit anumite modificări. În prima repriză, echipele sunt obligate să utilizeze un sistem defensiv 5-1, om la om, în zonă sau combinat.
De asemenea, în ceea ce priveşte punctele ce pot fi obţinute după un joc, sistemul este unul nou: 1 punct - fiecare repriză câştigată; 0,5 puncte - fiecare repriză terminată la egalitate; după fiecare repriză, scorul se reia de la 0:0. Scorul final se calculează adunând golurile înscrise de fiecare echipă în cele 2 reprize. Victoria revine echipei care a înscris numărul cel mai mare de goluri. Maxim de puncte per meci: 5: 2 puncte - joc câştigat;  1 punct pentru fiecare echipă - joc încheiat la egalitate; 0 puncte - joc pierdut, -1 punct pentru nerespectarea cerinţelor de vârstă; -2 puncte prin neprezentare sau prin decizia Comisiei Centrale de Competiţii a F.R.H., ratificată de Comisia de Disciplină, în urma acceptării unei contestaţii; 1 punct bonus pentru fiecare meci în care se respectă cerinţele de talie.
Sala Orizont din Bacău a fost gazda echipelor din grupa geografică A. CSM Galaţi, echipă antrenată de Valeriu Costea, a trecut peste tracul debutului, a avut o evoluţie bună per ansamblu şi a reuşit să câştige două meciuri din cele patru pe care le-a disputat. Echipa gălăţeană a înregistrat rezultatele: 15-33 (5-18, 10-15) cu CSS Bacău, 10-33 (5-18, 5-15) cu CSM Bacău, 22-13 (9-5, 13-8) cu LPS Piatra Neamţ şi 40-32 (18-14, 22-18) cu LPS Suceava.
„Am terminat cu un succes acest turneu, ceea ce poate oferi speranţe pentru viitor. Cu multă muncă şi perseverenţă se pot obţine rezultate mai bune în următoarele turnee”, a concluzionat antrenorul Valeriu Costea pe pagina oficială CSM Galaţi. Lotul folosit: Raluca Şerban, Bianca Barbu - Lorena Codreanu, Alice Bălănică, Andreea Filip, Diana Crăciun, Andreia Dănăilă, Oana Dobrea, Alina Popovici, Cristina Dragu, Nicoleta Leu, Bianca Trincă, Doriana Pelin, Daria Dabija, Andreea Jalbă şi Andra Leagăn. CSM Galaţi ocupă locul 3 în clasament cu 8 puncte. Cel de-al doilea turneu este programat în perioada 10-14 martie.


Articole înrudite