23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
George Cosac crede că Simona Halep a procedat bine când şi-a schimbat antrenorul
George Cosac crede că Simona Halep a procedat bine când şi-a schimbat antrenorul

Simona Halep va fi prezentă la Galaţi la începutul lunii februarie a anului viitor. Până atunci tenismena numărul 3 a lumii va avea un nou antrenor. Halep a renunţat la Wim Fissette şi se gândeşte să angajeze un tehnician român. George Cosac, prezent în Galaţi pentru semnarea contractului legat de partida România - Spania, este total de acord cu decizia celei mai bune sportive române.
„Eu am avut o discuţie deschisă cu Simona. Cred că sunt una dintre puţinele persoane cu care comunică cu adevărat. Sfatul meu chiar înainte de a cunoaşte decizia Simonei a fost ca ea să renunţe la belgian. Indiferent de cât de valoros este un antrenor, dacă nu există o chimie între acesta şi jucătoare, nu se poate realiza nimic. Acesta este un sport de 1-1 şi trebuie să existe înţelegere din priviri între antrenor şi jucătoare. La tenis sportivul îşi plăteşte antrenorul şi el este cel care îl schimbă. Normal că a existat un contract între Simona şi Fissette, dar acesta a expirat luna aceasta. Sfatul meu a fost ca Simona să-şi găsească un antrenor cu care să comunice mai mult. Aţi văzut probabil meciurile Simonei şi aţi observat că ea nu apela aproape niciodată la sfaturile antrenorului, pentru că nu exista comunicare între ei. Simona a muncit singură. În momentul în care va avea şi un antrenor care să-i fie alături, să trăiască emoţiile alături de ea, cred că sportiva noastră va înregistra rezultate mai bune. Simona vrea să angajeze un antrenor român. Am văzut că şi domnul Ţiriac s-a implicat în manageriatul Simonei şi ar putea avea un cuvânt greu de spus în alegerea antrenorului. Oricum, alegerea tehnicianului este o chestiune care implică foarte multă responsabilitate. Noul antrenor va trebui să o ducă pe Simona mai sus decât se află în acest moment, ceea ce va fi foarte greu. Cu siguranţă până la meciul cu Spania ea va avea un nou antrenor. Pot să vă spun însă că, în 90% din cazuri, Simona s-a pregătit singură", a declarat George Cosac.
Simona Halep are nevoie de un antrenor cu care să conlucreze mai bine decât a făcut-o cu Wim Fissette. Cea mai valoroasă sportivă a României va reuşi cu siguranţă să găsească persoana potrivită, care să o ducă poate chiar spre câştigarea Openului Australiei. Ar fi extraordinar ca Simona să vină în februarie la Galaţi din postura de câştigătoare a turneului de la Melbourne.


Articole înrudite