24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţiul vrea să găzduiască un campionat mondial de hochei
Galaţiul vrea să găzduiască un campionat mondial de hochei

Hocheiul şi-a recăpătat locul privilegiat printre sporturile din Galaţi. Cucerirea titlului de campioană a creat emulaţie printre locuitorii municipiului. Patinoarul a înregistrat cel mai mare număr de spectatori la meciuri de hochei din ultimii 30 de ani. Copiii au început să se îndrepte şi spre sportul cu pucul şi crosa, nu numai către fotbal. Otto Onodi a devenit un adevărat idol printre cei mici, care visează să apere şi ei poarta Dunării. Şapte dintre componenţii lotului campioanei României au evoluat şi la campionatul mondial desfăşurat în Islanda şi au contribuit decisiv la promovarea în eşalonul valoric superior. După ce a văzut condiţiile oferite de patinoarul din Rejkjavik, conducerea clubului gălăţean s-a gândit că şi oraşul de la Dunăre ar putea găzdui o ediţie de campionat mondial.

Mihai Brandabur – director general CSM Dunărea Galaţi, a declarat: „Am depus dosarul pentru a găzdui o ediţie de campionat mondial. Dacă va fi vorba despre campionatul mondial under 20, acesta s-ar disputa în decembrie, iar dacă va fi vorba despre campionatul mondial under 18, acesta ar putea avea loc în luna martie a anului viitor. Noi credem că avem şanse mari să vedem la Galaţi o competiţie de înalt nivel. Totul se va hotărî la Congresul Federaţiei Internaţionale de Hochei, care va avea loc odată cu desfăşurarea Campionatului Mondial Grupa A, de la Praga. Aşteptăm cu interes ceea ce se va hotărî în capitala Cehiei.”

Patinoarul din Galaţi arată foarte bine, mai ales după lucrările desfăşurate la începutul anului, odată cu desfăşurarea întâlnirii de FED Cup, România - Spania. Sunt însă necesare câteva modificări pentru a întruni condiţiile cerute de Federaţia Internaţională. Mantinela trebuie schimbată din nou, iar geamurile de plexiglas trebuie înlocuite cu altele mai elastice. Oraşul de la Dunăre merită o competiţie de înalt nivel, pentru că hocheiul este extrem de iubit în Galaţi.


Articole înrudite