23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţiul ar putea avea Centru de Excelenţă în Fotbal
Galaţiul ar putea avea Centru de Excelenţă în Fotbal

Brăila a găzduit la finalul săptămânii trecute o adunare zonală la care a participat şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. Au participat reprezentanţi ai Asociaţilor Judeţene de Fotbal şi cluburilor din 5 judeţe, între care Brăila şi Galaţi. Principala problemă discutată a fost cea legată de centrele de excelenţă.
Liviu Ciobotariu, preşedintele AJF Galaţi, a declarat: „A fost o reuniune foarte interesantă. Conducerea Federaţiei a prezentat planul pe care îl are vizavi de sectorul juvenil. Pot să vă spun că vor fi înfiinţate 8 Centre de Excelenţă, care vor fi stabilite pe criterii geografice şi după infrastructura existentă în oraşele respective. Primele două centre vor funcţiona la Timişoara şi Târgu Mureş. Galaţiul ar putea găzdui un astfel de centru, numai dacă se implică şi administraţia locală. De fapt ce se va întâmpla la un astfel de centru? Vor fi selectaţi copii de 14 ani din zona respectivă cărora li se vor asigura şcolarizare, cazare şi masă. La noi, ei ar putea fi cazaţi şi şcolarizaţi la Liceul cu Program Sportiv. Administraţia locală va asigura infrastrucura, iar Federaţia va pune la dispoziţie antrenori pe care îi va remunera, va sigura echipamentul şi medicamentaţia sportivilor şi le va pune la dispoziţie câte un autocar. Jucătorii vor putea evolua în weekend-uri şi pentru cluburile de care aparţin. La o eventuală vânzare a acestora la sfârşitul unui ciclu de 4 ani, clubul de care aparţin va primi 50% din sumă, Federaţia va avea 25%, iar administraţia locală 25%. Cred că este un proiect foarte bun, din care toată lumea are de câştigat. Galaţiul are terenuri foarte bune şi ar fi păcat să nu avem un astfel de centru aici, la noi. Totul este ca şi administraţia locală să dorească acest lucru.”
Oraşul de la Dunăre are mulţi copii talentaţi şi ar fi benefic pentru aceştia ca în Galaţi să se înfiinţeze un Centru de Excelenţă. Anul 2015 va fi hotărâtor cu privire la ceea ce se va întâmpla în legătură cu apariţia unui astfel Centru în oraşul fostei campioane a României.


Articole înrudite