23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul începe să recupereze terenul pierdut
Oţelul începe să recupereze terenul pierdut

Oţelul a făcut un meci bun la Piatra Neamţ. Se poate spune că în faţa gălăţenilor s-a aflat o echipă care traversează o perioadă proastă, însă înaintea meciului cu Oţelul, Ceahlăul pierduse dramatic la Giurgiu în faţa Astrei şi remizase in extremis în Giuleşti cu Rapidul. Este meritul elevilor lui Tibor Selymes că nu le-au dat vreo şansă adversarilor şi au câştigat meciul cu 1-0. Oţelarii au fost atenţi în defensivă, au combinat eficient la mijloc şi şi-au creat multe ocazii de a marca. Gălăţenii ar fi putut să-şi facă meciul mai uşor dacă ar fi fructificat măcar 30% dintre situaţiile de gol de care au beneficiat. Toate acţiunile periculoase ale oţelarilor au trecut pe la Florin Cernat. Decarul Oţelului a fost strălucitor. Diamantul a driblat, a centrat şi a şutat mai mult decât toţi jucătorii adverşi la un loc. Singurul capitol la care a rămas dator Cernat este cel referitor la golurile marcate. Căpitanul gălăţenilor nu a găsit încă drumul spre plasele porţilor adverse, însă cu siguranţă că acest lucru poate fi îndreptat în viitorul apropiat. Cel mai bine ar fi să vedem însă cum au evoluat jucătorii folosiţi de Tibor Selymes în partida de la Piatra Neamţ:
Hotoboc - sigur la centrări, nu a fost deranjat de adversari cu vreun şut periculos. Murgoci - destul de sigur, însă aportul său pe faza ofensivă a fost modest. Leca - Nu a greşit pentru că nu s-a complicat. Mişelăricu - tot mai sigur de la meci la meci. Dan Popescu - bun şi în ofensivă şi în defensivă. Helder - a greşit mult şi a fost înlocuit în partea a doua de Cucu. Karlik - a recuperat multe baloane, dar a şi greşit multe pase. Grădinaru - a depus un efort considerabil şi a fost unul dintre motoarele echipei. Cernat - cel mai bun jucător de pe teren. Iulian Popa - a prins o zi proastă. Cristea - a ratat mult, dar are meritul marcării singurului gol. Cucu - a fost sigur şi a închis bine zona centrală a defensivei. Jula - a fost destul de util şi a creat mari probleme apărării adverse. Milea - a evoluat prea puţin.
Victoria obţinută de gălăţeni este logică în condiţiile în care 8 jucători din 11 au evoluat bine. Este adevărat însă că formaţia de la Dunăre ratează încă foarte mult şi acest lucru îi poate crea deservicii pe viitor. Cristian Cristea iroseşte multe ocazii, dar atacantul gălăţenilor a avut şi ghinion în partida de la Piatra Neamţ, pentru că două dintre şuturile sale au întâlnit barele porţii adverse. Cristea rămâne principalul om de gol al gălăţenilor şi acest lucru se datorează în primul rând ştiinţei jocului pe care o posedă jucătorul care poartă numărul 9. A suprins nefolosirea lui Brigido, Tudorie şi Stoian, trei dintre protagoniştii meciului cu Astra, însă atât timp cât Oţelul a câştigat, înseamnă că Tibor Selymes a făcut alegerile corecte. Oţelul a câştigat o bătălie importantă şi vrea să se impună şi la Cluj. În Ardeal o aşteaptă însă o confruntare mai dificilă decât cea de la Piatra Neamt. Formaţia lui Ogăraru are câţiva jucători care pot face diferenţa şi cu siguranţă că Selymes va lua măsuri speciale împotriva acestora.


Articole înrudite