21 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fiesta de Galaţi
Fiesta de Galaţi
Ultimul meci al unui sezon perfect a adus cireaşa de pe tort. Oţelul Galaţi, cu primul titlu din istorie deja asigurat, a evoluat pe terenul celor de la Astra Ploieşti, în partida din etapa a 34-a din Liga 1. Dorinel Munteanu a dat credit jucătorilor cu prezenţe mai puţine pe teren, dar acest lucru nu s-a observat în rândul campionilor. În minutul 21 s-a marcat golul victoriei, Punosevac executându-l pe portarul advers, după o pasă excelentă primită de la Ibeh.
Din acest moment, echipa noastră s-a mulţumit să domine jocul tactic. Astra a căutat în permanenţă să marcheze golul egalizator, dar meciul s-a încheiat cu un ultim succes al "oţelarilor" în această stagiune.
Cu 70 de puncte după 34 de jocuri, Oţelul a terminat cel mai frumos sezon din istoria sa, de acum gândurile îndreptându-se spre viitoarele dueluri cu granzii din grupele Ligii Campionilor.
Ieri seară, campionii au defilat prin oraş. Sărbătoarea s-a declanşat pe Faleza Dunării, când jucătorii Oţelului au primit medaliile şi trofeul de campioni din partea secretarului general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Valentin Alexandru. 

Dorinel vrea la Oţelul

"Am discutat prelungirea contractului cu Oţelul de astă iarnă, dar problemele echipei au fost atunci primordiale. Se va face şi noul contract în aceste zile, vreau să rămân la Galaţi. Dorinţa mea este ca în viitor să ajung în Germania, dar, deocamdată, mă gândesc doar la Oţelul şi la perioada care va veni", a declarat antrenorul care a adus primul titlu din istorie la Galaţi.
Dorinel Munteanu a mai precizat că nu crede că marile echipe bucureştene vor putea transfera jucători de la Oţelul, indiferent de sumă, deoarece fotbaliştii nu vor renunţa la şansa de a juca în Liga Campionilor. "Este şansa jucătorilor mei să joace în Liga Campionilor şi nu cred că vor renunţa la ea. Am vrea să jucăm în grupe pe un stadion unde suntem apreciaţi, nu cred că ar fi cazul în Bucureşti. Sunt fericit pentru că am demonstrat şi în ultimul meci că merităm titlul de campioană. Multă lume a făcut speculaţii că vom veni în excursie la Ploieşti, dar sunt bucuros că le-am infirmat. Din punctul meu de vedere, a fost un joc normal, de trei puncte. Le-am spus jucătorilor mei că jocul acesta este important pentru ei, dar şi pentru mine, pentru a-mi crea o ultimă impresie asupra potenţialului nostru de acum. Din acest punct de vedere, sunt mulţumit de randamentul lor şi de atitudine", a concluzionat "Neamţul".

Astra Ploiesti – Oţelul Galaţi 0-1 (0-1)
Etapa a 34-a - ultima - a Ligii I
Stadion: Astra (Ploieşti). Spectatori: 5.000.
Au marcat: Punosevac (minutul 21);
Cartonaşe galbene: Neagu (minutul 88);
Astra Ploieşti: C.Grigore - Măţel, Mihalache, L.Goian, Þigănaşu – Strătilă (’87 Oprsal), Seto, N'Doye, A.Stan (’46 Rusu) – Tigoianu (’87 M.Croitoru), Fatai.
Oţelul Galaţi: Brăneâ – Rîpă (’71 Cojoc), Sîrghi, Perendija, S.Ilie - Neagu, L.Iorga - Filip, Ibeh (’56 Borbely), Buş – Punosevac (’75 Antal).


Articole înrudite