21 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cupa Cupelor - premiul „oţelarelor”
Cupa Cupelor - premiul „oţelarelor”
Au pornit cu sperante mari în sezonul 2010-2011 al Ligii Naţionale - după transferurile efectuate - dar pe parcurs şansele de a se clasa între primele patru echipe ale ţării s-au diminuat, finalmente încheind campionatul pe locul şapte. "Cupa României" era ultima şansă a handbalistelor de la Oţelul Galaţi de a obţine o perfomanţă notabilă, oportunitate de care au profitat din plin. Au răpus vicecampioana României - "U" Jolidon Cluj (scor 32-28), şi s-au calificat în semifinale, meciul cu Brăila fiind adevărata finală pentru elevele lui Liviu Paraschiv.
După multe sezoane în care au părăsit terenul învinse la capătul meciurilor cu Dunărea, vineri seara a fost ziua marii revanşe. Gălăţencele şi-au învins marea rivală atunci când au avut mai multă nevoie. A fost 27-22 pentru Oţelul, iar echipa noastră se califică în finala "Cupei României". Cel mai important: succesul cu Dunărea a fost răsplătit cu o calificare nesperată în cupele europene.
Cu prezenţa asigurată în Cupa Cupelor, finala cu Oltchim s-a jucat relaxat, cu zâmbetul pe buze şi cu dorinţa de a lăsa o impresie pozitivă în faţa campioanelor en-titre. Cum era de aşteptat, Oltchimul s-a impus (scor 40-29), dar Oţelul a câştigat! A câştigat la capitolul mobilizare în momente cruciale, iar din toamnă vom avea din nou meciuri europene în Sala "Siderugistul".
Partida cu Oltchim a fost ultima pentru antrenorul Liviu Paraschiv, care va pleca de la Galaţi cu o bună impresie şi amintire lăsată iubitorilor acestui sport. La loc de cinste în palmaresul său şi al clubului gălăţean va trona de acum performanţa calificării în finala "Cupei României", ediţia 2010-2011, după un succes cu Dunărea Brăila.
Lotul HC Oţelul în acest sezon: Mihaela Blaga Crăcană (retrasă din activitate), Ionica Munteanu, Ramona Bocăneală Ciontu, Loredana Nica - Daciana Curtean, Alina Branişte Horjea, Cătălina Cioaric, Nicoleta Tudor, Carmen Gheorghe, Paula Pavăl, Manuela Rădulescu Manda, Maricica Trandafir, Roxana Bodârlău, Delia Mărginean, Nicoleta Iacob şi Iulia Artean.

Articole înrudite