27 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fetele de la Phoenix vor lupta până la capăt, în ciuda „prietenilor”
Fetele de la Phoenix vor lupta până la capăt, în ciuda „prietenilor”

Liga Naţională de baschet feminin a programat duminică seara primele dueluri din sferturile de finală. Aşa cum am anticipat, cea mai interesantă confruntare a avut loc în sala sporturilor „D.P.Colibaşi” din Braşov, între Olimpia CSU şi Phoenix Galaţi. Chiar dacă a fost părăsită pe ultima sută de metri şi de cea de-a patra americancă, Myneshia McKenzie, echipa pregătită de Eugenio Rodrigues le-a dat mari dureri de cap braşovencelor, fiind foarte aproape de o victorie surprinzătoare. Finalul a fost dramatic, Phoenix a revenit spectaculos şi a recuperat o diferenţă de 16 puncte, formidabila Romina Filip ne-a adus în avantaj cu 39 de secunde înainte de final cu un coş din afara semicercului, scor: 72-70, dar Olimpia a avut ultimul cuvânt de spus prin Pesovic şi a câştigat. Căpitanul echipei gălăţene a încercat imposibilul, a aruncat de la centrul terenului cu vreo trei adversare în cârcă dar tabela nu s-a mai modificat.
„Un meci foarte frumos, fetele au luptat extraordinar şi am demonstrat că indiferent de situaţie şi problemele cu care ne confruntăm, vom lupta până la capăt”, ne-a precizat managerul echipei, Alexandru Stanciu.
Rezultat final: Olimpia CSU Braşov - Phoenix Galaţi 74-72 (25-12, 16-22, 20-17, 13-21). Echipa gălăţeană a folosit doar şase jucătoare: Bianca Fota (12 puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă, 0 intercepţii); Alexandra Dumitrache (3 p, 2, 3, 0); Jeanette Jackson (17 p, 6, 2, 1); Romina Filip (25 p, 15, 3, 4), Kerah Nelson (13 p, 11, 2, 2); Andreea Şoptică (2 p, 2 recuperări). Meciul 2 va avea loc în sala Polivalentă Dunărea pe 30 martie, de la ora 18.30.


Articole înrudite

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteorologică cod galben cu in ...

Premii pentru elevii de 10 ai Galaţiului

Tarifele poliţelor RCA rămân plafonate

Noi sensuri unice în Galaţi