13 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În anul 1999, la iniţiativa unor oameni de suflet şi din dorinţa unor copii care vroiau să facă performanţă în dansul sportiv s-a înfiinţat Asociaţia Sportivă Fantezia, având ca obiect de activitate dansul sportiv. Asociaţia a plecat la drum destul de greu, cu perechi puţine, însă acum Clubul Fantezia numără 40 de perechi, începând cu clasa Hobby şi terminând cu cea mai înaltă clasă posibilă în dansul sportiv, “S”. Primul concurs naţional la care a participat Fantezia a fost, în anul 2000, Cupa Apollo de la Tg. Mureş, unde apare şi primul rezultat notabil: Cristi Băcăilă - Ana Maria Onose, locul 2 la clasa E. În anul 2001 apare şi primul titlu de Campioni Naţionali, obţinut de perechea Claudiu şi Andreea Adam, la clasa D, categoria de vârstă 14-15 ani, care „trag piciorul” şi pentru anul 2002 când „Fanteziştii” se întorc la Galaţi cu un titlul de Campioni Naţionali şi două de vicecampioni naţionali. În momentul de faţă Clubul Fantezia are în vitrine: 23 de titluri de campioni naţionali, 18 medalii de argint şi 20 medalii de bronz, toate obţinute la Campionatele Naţionale pe secţiuni de dans, Campionatele Naţionale de 10 dansuri şi Campionatele Naţionale pe clase de dans. La Cupa României s-a realizat eventul în trei ani consecutivi (2009, 2010, 2011) şi sunt şanse foarte mari ca şi anul acesta să se întâmple acelaşi lucru, iar în palmaresul obţinut la această competiţie mai adaugăm o medalie de argint şi trei medalii de bronz.

Să vină titlul mondial!

Anul 2001 aduce şi prima participare la un concurs internaţional, respectiv la IDSF Chişinău open, de unde cele nouă perechi care au participat la această competiţie s-au întors la Galaţi cu gândul de a demonstra în timp că şi dansul sportiv românesc poate să devină o forţă în lume. Şi s-au ţinut de cuvânt.
În cei 13 ani de existenţă, dansatorii noştri au participat la peste 50 de competiţii internaţionale, unde au obţinut bilanţul: 30 de medalii de aur, 23 medalii de argint şi 16 medalii de bronz. Dar cele mai valoroase rezultate pe care le deţine Clubul Fantezia sunt cele de la Campionatele Mondiale: două titluri de vicecampioni mondiali, obţinute în 2011 şi 2012, cele două medalii de bronz obţinute în 2010 şi 2011 şi locurile 5 şi 9 obţinute în 2011. „Am construit foarte greu în cei 13 ani. Fără bani, fără sponsori, fără o sală de antrenament adecvată, cu multe dezamăgiri, dar cu vise îndrăzneţe şi cu o ambiţie de fier, aşa am reuşit să trecem peste toate obstacolele şi să  aducem în oraşul de la Dunăre cele mai râvnite trofee”, ne-a declarat Marian Adam, preşedinte de 13 ani la Clubul Fantezia.


Articole înrudite