20 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Anul competiţional 2012 a început destul de rău pentru sportivii clubului „Fantezia”. Perechile Raul Faliboga - Loredana Buţea şi Mihai Paraschiv - Diandra Illeş, de la care se aştepta să răstoarne toate ierarhiile în 2012, au ocupat numai locul IV la concursul internaţional de la Bassano del Grappa - Italia respectiv locul VI la concursul internaţional  de la Pforzhei - Germania. Dar cum tot răul e spre bine, perechile s-au apucat serios de treabă şi iată că acum când s-a terminat prima parte a competiţiilor interne şi internaţionale putem spune că este cel mai bun început de an din cei 13 ani de existenţă a clubului.
Sportivii „fantezişti” au participat la 20 de competiţii naţionale şi cinci concursuri internaţionale, reuşind să se califice în 182 de finale, unde au obţinut: 51 de locuri I, 39 de locuri II, 26 de locuri III, 24 de locuri IV, 19 locuri V ,16 locuri VI şi 7 locuri VII. Ca trofee obţinute în anul 2012  în vitrina clubului putem admira: titlul de vicececampioni mondiali, şapte titluri de campioni naţionali, trei titluri de vicecampioni naţionali, trei medalii de bronz obţinute la campionatele naţionale. În urma acestor rezultate, şapte sportivi au fost selecţionaţi la lotul naţional, urmând ca patru gălăţeni să reprezinte România la patru Campionate Mondiale şi la două Campionate Europene. Un an plin de împliniri pentru sportivii clubului Fantezia. După un clasament făcut de revista dansului sportiv românesc “Flashdance”, după desfăşurarea campionatului naţional pe secţiuni, clubul gălăţean era cotat ca al doilea club din ţară iar după campionatul naţional pe clase a trecut în fruntea clasamentului, având cele mai multe titluri obţinute la cele două mari competiţii.
„Am avut un an de exceptie, cu rezultate cu mult peste aşteptările noastre, chiar dacă anul a început mai modest. Cred că cele două semieşecuri de la începutul anului ne-au trezit la realitate atât pe noi cât şi pe sportivii pe care-i antrenăm. Obiectivele pe care le-am stabilit pentru anul 2012 le-am depăşit cu mult, încă din prima parte a concursurilor. Pentru Mondialul de standard visam o medalie de bronz, dar nu ne-am fi supărat şi cu un loc în finală, dar Raul şi Loredana nu au fost de acord cu obiectivul propus de noi şi s-au întors de la Moscova cu medalii de argint. Toate astea nu trebuie să ni se urce la cap pentru că începând cu luna august, când vom participa la German Open, şi terminând cu decembrie, când vom închide anul competiţional cu concursul de la Maribor, mai avem o cupă a României, două europene şi trei mondiale. Dacă vom găsi resursele financiare strict necesare acestor deplasări, sunt convinsă că toamna competiţională va fi mai bogată decât prima parte a acestui an. Mi-ar mai trebui încă o pagină de ziar să nominalizez toate perechile care au obţinut rezultate foarte bune în acest an dar vreau să mulţumesc instructorilor Dana Lefter, Andrei Macarie, Rodica Fântânaru, Mihai Paraschiv, Ionut Ivaşcu, Alice Negru, Dragoş Ionaşcu, fără de care nu aş fi putut răzbate”, ne-a declarat antrenorul clubului, Andreea Adam.


Articole înrudite