27 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fantezia continuă să reprezinte cu cinste Galaţiul la nivel mondial, european şi naţional
Fantezia continuă să reprezinte cu cinste Galaţiul la nivel mondial, european şi naţional
Dansul sportiv are o tradiţie bogată în oraşul de la Dunăre iar clubul Fantezia continuă să ţină steagul sus. La începutul anului 2016, fiind an de schimbare a categoriilor de vârstă la majoritatea perechilor, ne-am gândit că va fi etapa de tranziţie, doar cu pregătirea perechilor pentru anul competiţional 2017. Dar „Dreamers Team-ul” şi perechile clubului au vrut să ne contrazică şi la cele  28 de competiţii naţionale la care au participat s-au câştigat 27 medalii de aur, 14 medalii de argint şi 17 medalii de bronz, iar marea majoritate a perechilor au ajuns cel puţin într-o finală. „Fanteziştii” au participat la patru campionate naţionale unde s-au obţinut rezultatele: cinci titluri de CAMPIONI NAŢIONALI, două titluri de VICECAMPIONI NAŢIONALI, două medalii de bronz. La Cupa României bilanţul a fost: două medalii de aur, una de argint şi una de bronz. În urma rezultatelor obţinute la Naţionale, nouă sportivi au fost selecţionaţi în loturile Naţionale şi au reprezentat România la concursurile internaţionale. Perechile clubului s-au calificat la trei campionate Mondiale şi două Europene, obţinând un titlul de Vicecampioni Europeni cu echipa României şi locul 5 la adulţi 10 dansuri, iar la Mondiale au ocupat locurile: 15, 25 şi 40.
Gala sportului gălăţean 2016 organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, o premiază pe domnişoara antrenor Andreea Adam pentru rezultatele obţinute, iar în cadrul Galei „Penalty”, în organizarea Express Tv-ului, Dreamers Team-ului Fanteziei i s-a acordat o Diplomă de Excelenţă pentru „contribuţia avută în anul 2016 la dezvoltarea sportului gălăţean. De-asemenea, la împlinirea a 25 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Române de Dans Sportiv, în cadrul Galelor Dansului Sportiv Românesc, ce s-au desfăşurat la Reghin, Andreea Adam a primit Diploma de Excelenţă „ca recunoaştere a devotamentului şi spiritului combativ pus în slujba dansului sportiv, un antrenor care nu oboseşte niciodată să împărtăşească secretele performanţelor sale generaţiilor de dansatori”. 
„Şi dacă tot a venit vorba de performanţe vă reamintim că rezultatele anului 2016 au mărit zestrea de medalii, trăgând linie cu: 48 titluri de Campioni Naţionali, 33 de titluri de vicecampioni naţionali, 22 medalii de bronz, 17 Cupe ale României, iar pe plan internaţional: 5 titluri de vicecampioni Mondiali, 4 medalii de bronz obţinute la Campionatele Mondiale, 3 titluri de Vicecampioni Europeni împreună cu cele trei medalii de argint obţinute la Campionatele Europene, care au făcut ca oraşul Galaţi şi România, prin perechile de la Fantezia, să fie mai cunoscute ca oricând în lume”, a concluzionat Marian Adam, preşedintele de la Fantezia.

Articole înrudite

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi organizează Festivalul Naţional de Comedie – Ediţia ...

Premii pentru elevii de 10 ai Galaţiului

Tarifele poliţelor RCA rămân plafonate

Noi sensuri unice în Galaţi