20 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Liga a II-a a programat sâmbătă partidele celei de-a VII-a etape. Partida de pe stadionul Farul, cu implicaţii în zona fierbinte a clasamentului, ar fi trebuit să fie decisă de evoluţia celor două echipe, dar lucrurile nu prea au stat aşa. Pe finalul primei reprize, două decizii ale centralului Paraschiv au înclinat balanţa în favoarea constănţenilor. Mai întâi, Chiriac a primit al doilea cartonaş galben absolut gratuit, după ce a protejat mingea la un duel cu un adversar şi a fost eliminat. Totul a culminat la faza din min. 45, când Farul a înscris unicul gol prin Matei, aflat însă într-o flagrantă poziţie de offside. Gălăţenii au avut iniţiativa până la eliminare, Iancu ratând deschiderea scorului în min. 10, cu un şut la colţul lung ce a fost respins cu mare greutate de portarul Curcă. Chiar şi cu un om mai puţin, dunărenii puteau pleca acasă cu un punct, dar cu un sfert de oră înainte de final Cucu a ratat un penalti acordat însă cu destulă uşurinţă.
„Fotbalul este nedrept. Degeaba ne chinuim să-i învăţăm pe jucători cum să se protejeze dacă arbitru vrea să dea galben, dă. Am controlat meciul până la eliminarea lui Chiriac, pe lângă ocazia lui Iancu au mai fost şi situaţiile lui Drăgan, care a fost neinspirat. În partea a doua a trebuit să ne grupăm, pe final am atacat cu Iancu şi Moroşanu, doi puşti de 17 ani care mai au nevoie să capete experienţă, dar chiar şi aşa puteam obţine un punct dacă nu se rata penaltiul”, ne-a declarat antrenorul principal Vali Stan.
Dunărea a aliniat 11-le: Măstăcan - Radu, Hristian, Florea, Popescu - Iancu, Cucu, Chiriac, Negoescu, Cristea - Drăgan. Au mai evoluat: Moroşanu, Căldăraru şi Cristescu. Celelalte rezultate ale rundei: CSM Unirea Slobozia - Delta Tulcea 2-1, Dinamo II Bucureşti - Rapid CFR Suceava 1-2, CF Brăila - CS Otopeni 3-2. Partida Chindia Târgovişte - FC Botoşani s-a disputat după închiderea ediţiei. Formaţia gălăţeană ocupă poziţia a X-a în clasament cu trei puncte şi va juca etapa viitoare acasă cu Dinamo II.


Articole înrudite