23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dubla România - Moldova se joacă la Galaţi, pe cheltuiala Federaţiei
Dubla România - Moldova se joacă la Galaţi, pe cheltuiala Federaţiei

Dubla România - Moldova a suscitat multe discuţii. Mai întâi a apărut zvonul că selecţionerul echipei under 15, Gabriel Manolache, gălăţean la origine nu selecţionase niciun jucător din oraşul de la Dunăre. Informaţia era falsă, însă a contribuit la posibila mutare a partidei la Mogoşoaia. Până la urmă s-a hotărât ca partidele să se dispute totuşi la Galaţi urmând ca în şedinţa de joi a Consiliului Local să se aprobe suma de 5.000 de euro necesară pentru cazarea, masa şi alte cheltuieli legate de organizare.
Surpriză însă, la şedinţa Consiliului Local! Hotărârea nu mai era pe ordinea de zi! Acest lucru l-a enervat pe consilierul local PSD Nicolae Rainea, care promisese reprezentanţilor Federaţiei că lucrurile se vor rezolva. A urmat un schimb de replici halucinant între Rainea şi viceprimarul Radu Cosca:
Nicolae Rainea: „Îmi pare rău că nu a fost acordată suma necesară desfăşurării acestor partide. Nu cred că era un efort mare al administraţiei locale. Era o onoare pentru oraşul nostru să găzduiască aceste partide. Sunt mâhnit şi revoltat de această decizie.”
Viceprimarul Radu Cosca: „Nu am fost de acord pentru că noi trebuia să venim cu întreaga sumă. Dacă este o asociere cu Federaţia înseamnă că trebuie să plătească şi ei ceva. Adică noi plătim cazarea, masa, cheltuielile de organizare şi Federaţia cu ce vine? Dacă este asociere, aşa să fie."
Nicolae Rainea a ţinut să aibă ultimul cuvânt: „Am înţeles acum care este treaba. Domnul viceprimar uită perioada când primea ca patron al Politehnicii câte 5 miliarde din partea Consiliului Local? Atunci era o asociere corectă?"
Apele s-au liniştit, însă Consiliul Local nu a oferit un leu pentru dubla România - Moldova. Toate cheltuielile vor fi suportate de Federaţie.
Primul meci dintre România şi Moldova se va disputa marţi, 28 octombrie de la ora 14:00 pe stadionul Zoltan David.


Articole înrudite