13 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dorinel, nemulţumit de portari, rezultat şi lipsa transferurilor
Dorinel, nemulţumit de portari, rezultat şi lipsa transferurilor
FC OÞELUL GALAÞI - RAPID BUCUREŞTI 1-1 (1-0)
Stadionul „Oţelul”; spectatori 9.000
Au marcat: Viglianti (min. 27) respectiv Grigore (min. 73)
Formaţii:
Oţelul: Grahovac - Râpă, Perendja, Costin, Ljubinkovici - Giurgiu, Benga - Iorga, Viglianti (min. 83 Punosevac), L. Buş (min. 55 Inkango) - Stromajer (min. 70 Pena). Antrenor Dorinel Munteanu.
Rapid: Albuţ - Rui Duarte, Oros, M. Constantin, I. Voicu (min. 46 Bozovic) - Roman, Grigore, Texeira (min. 46 Ilijovski), Milisavljevic - Goga (min. 60 Grigorie), Pereira. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.
cartonaşe galbene: Buş (min.31), Pena (min.87) respectiv M. Constantin (min. 40), Bozovici (min.68)
Arbitru: Alexandru Tudor (Bucureşti)
Asistenţi: Cristian Nica (Ploieşti), Florin Păunescu (Rm. Vâlcea). Arbitru de rezervă: Mihai Ene (Bucureşti).

Roş-alb-albaştrii sunt neînvinşi după cele 180 de minute disputate din acest sezon. Din păcate pentru extraordinarul public gălăţean, luni seara s-a demonstrat încă odată cât de nedrept este fotbalul uneori. Cu Benga, Viglianti, titulari şi Stromajer, împins vârf de lance, „Munti” l-a surprins pe colegul său de generaţie iar Oţelul i-a dominat clar pe giuleşteni, în ultimele 25 de minute ale primei reprize. Schemele exersate la antrenamente s-au văzut, la una dintre acestea oţelarii reuşind să deschidă scorul. Mingea a trecut pe la Stromajer, a venit pasa spre Ljubinkovic, care a centrat perfect şi a urmat lovitura de cap a lui Vigli care l-a „bătut” pe Albuţ. Apoi iureşul gălăţean s-a înteţit, dar Iorga (min. 36), Giurgiu (min. 37), Stromajer (min. 40) au ratat exasperant. Ocaziile s-au răzbunat, şi după ce au scăpat de un 0-3 sau 0-4 la pauză, care n-ar fi surprins după cum au decurs ostilităţile în primele 45 de minute, au restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, fiind ajutaţi de portarul Grahovac, care nu a boxat o centrare care nu anunţa nimic. O remiză nedreaptă, iar Oţelul acumulează două puncte în clasament iar runda viitoare va juca la Ploieşti, cu Petrolul, pe 4 august. 

Declaraţii:
Dorinel Munteanu - antrenor FC Oţelul: „Am tot spus că nu sunt mulţumit de portarii pe care îi avem. M-au supărat foarte tare portarii. Nu sunt mulţumit de rezultat, asta e clar. Am pierdut puncte importante, pe care meritam să le obţinem. Greşeala lui Grahovac ne-a costat. Nu ştiu dacă va mai fi titular şi după acest meci. Am fi meritat să obţinem trei puncte meritate şi muncite. Mi-a plăcut mult atmosfera, publicul a simţit poate greutăţile pe care le-am întâmpinat. Sunt «fooooarte mulţumit» de lot, jucătorii pe care i-am vrut eu fac ravagii la alte echipe din Liga I acum. Este o nemulţumire de-a mea, nu dau niciun ultimatum. Dacă vrem să ne batem cu echipele puternice trebuie să aducem 3-4 jucători. Dacă vrem să facem performanţă...”

Ovidiu Sabău - antrenor Rapid Bucureşti: În prima repriză am avut dificultăţi, nu am reuşit să finalizăm, am jucat prea mult înapoi... Mi-am dat seama că nu putem mai mult în momentul de faţă. Plătim pentru ce s-a întâmplat în pregătiri. Am luat un punct, dar se vede clar că suferim. Greşim foarte uşor pase foarte simple. Nu avem ritm, suntem foarte greoi. Trebuie să mă descurc în aceste condiţii. Vor mai veni şi jocuri mai uşoare, dar sunt îngrijorat. Pentru fiecare joc sunt îngrijorat. Sunt supărat, trebuia să arătăm altfel după pregătiri.”

Gabriel Viglianti - jucător FC Oţelul: „Păcat că nu a fost pentru trei puncte golul meu, cred că a fost un meci bun în care puteam spera la mai mult. Am întâlnit o echipă bună a Rapidului, cu şanse mari de a merge în Europa. Dar în seara asta, puteam lua cele trei puncte”.

Constantin Zotta - director general Rapid: „Sunt trist că nu am reuşit să luăm decât un punct la Galaţi. Chiar dacă în prima repriză am suferit, în cea de-a doua parte am arătat destul de bine. Am avut şi şansă, dar fotbalul de asta îţi oferă ocazii, pentru a le fructifica”.


Articole înrudite