23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Danubius CSU va primi sprijin ca să promoveze în Ligă
Danubius CSU va primi sprijin ca să promoveze în Ligă

După ce ne-am bucurat cu toţii de reuşita celor trei fete crescute în urbea noastră, Alexandra Dindiligan, Daniela Corban şi Andreea Taivan, care au devenit campioane mondiale cu echipa României Under 18, de data asta ne vom muta pe semicercul gălăţean. În această vară, după discuţii aprinse şi îndelungate, s-au pus bazele unui proiect de colaborare între cele două entităţi sportive cu activitate la nivel de seniori, Danubius şi CSU, scopul final fiind promovarea în Liga Naţională.
„Noua echipă s-a născut din contractul de colaborare dintre cele două cluburi, CSU şi Danubius. Cele două etnităţi au sarcini bine stabilite prin acest contract şi ne dorim să finalizăm proiectul care include şi echipa masculină CSU. Am discutat cu domnul primar Marius Stan, care şi-a exprimat dorinţa ca ambele echipe să atace promovarea în sezonul următor. Bugetul va fi asigurat în părţi egale, iar obiectivul nostru va fi ca din sezonul 2015-2016 să avem cel puţin o echipă în Liga Naţională. Galaţiul a fost întotdeauna o pepinieră pentru handbalul românesc şi dorinţa consilierilor locali care se ocupă de sport, dar şi a edilului şef, este de a reuşi să construim o echipă puternică şi cu jucătoare de la cluburile din oraş”, ne-a declarat preşedintele Dan Pantea.
Lotul de jucătoare a suferit modificări importante. Au fost transferate jucătoarele: Marie Jeane Kanda, jucătoare de culoare, de la Şcoala 181 Bucureşti, Roxana Lifu, de la CSS 6 Bucureşti, Cristina Mircescu, de la Spartac Bucureşti, Laura Bujoiu - ex-HCM Buzău, Lavinia Poteraşu - Dunărea Giurgiu, Mădălina Conache, fostă la Şc.181 şi LPS Iaşi, Corina Zamfirescu, ex-LPS Iaşi, Cristina Marcu, ex-CSS Galaţi şi Cosmina Cozma, ex-CSM Slobozia. Din lotul din sezonul trecut vor continua: Irina Başa, Alina Croitoru, Andreea Baciu, Irina Diaconu, Mădălina Crăiţă şi Tatiana Budescu, ultimele două cu dublă legitimare de la Handbal Art. În funcţie de buget, lotul ar putea fi întărit cu 1-2 jucătoare cu experienţă ce au activat în Ligă, dar şi cu alte două cu dublă legitimare de la CSS Galaţi.


Articole înrudite