24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSU Belor a luat primul set, CSM Arcada şi-a repetat schemele pentru belgienii din CEV
CSU Belor a luat primul set, CSM Arcada şi-a repetat schemele pentru belgienii din CEV

Sala Polivalentă Dunărea a găzduit sâmbătă primul cuplaj voleibalistic din acest sezon. Partida de deschidere a adus faţă în faţă CSU Belor Galaţi şi Dinamo Bucureşti, două echipe aflate în mare suferinţă care nu câştigaseră niciun punct. Suporterii şi iubitorii de volei din oraşul nostru au venit în număr mare să-şi susţină favoritele şi de ce nu să asiste la primul succes. Ambele echipe au luptat cu ardoare dorindu-şi să spargă odată gheaţa. Bucureştencele au intrat motivate şi au condus la un moment dat cu 20-12, dar pe serviciul lui Barakova susţinut de atacurile lui Selimovic şi Berdilă, fetele noastre au reuşit o serie de şapte puncte consecutive, dar tot Dinamo şi-a adjudecat setul. Scenariul a fost acelaşi şi în următorul cu formaţia oaspete în avantaj de 2-3 puncte, gălăţencele revenind, dar prea târziu. CSU Belor nu a renunţat şi în setul trei, pe care în cele din urmă şi l-a adjudecat după ce s-a jucat cu inimile suporterilor a demonstrat ce ştie. Dinamo a fost însă echipa matură şi s-a impus cu 3-1. Antrenoarea Ileana Berdilă a folosit formula: Elitsa Barakova 13 puncte, Sydney Wilson, Anamaria Berdilă 9 p, Adriana Dudnic 5 p, Edina Selimovic 15 p, Ramona Postea 2 p - Emilja Popjordanovska, libero. Au mai jucat: Ioana Ştefu, Elizaveta Şuşlova, Corina Vasilie.
Partida vedetă a adus de o parte şi de cealaltă a fileului pe CSM Arcada Galaţi şi Volei Municipal LPS Piatra Neamţ. Gălăţenii pregătiţi de Nicu Harabagiu şi Liviu Cristudor, care a intrat şi în teren în ultimul set au folosit acest prilej pentru a face reglajele în perspectiva manşei tur din 16-imile CEV Cup cu belgienii de la Lindemans Aalst, programată marţi, de la ora 18.00 în sala Dunărea. Echipa noastră, care a forţat cu serviciul, reuşind numai puţin de 23 de aşi a obţinut o victorie scurtă, 3-0 (9, 17, 14). Formula folosită: Cubrilo 15 puncte, Raic 13 p, Bojic 11, Bissette 7 p, Perez, Terzic 1 p - Cabrera, libero. Au mai jucat: Sanderson 5 p, Carrasco 3 p, Cuciureanu 5 p, Cristudor 2, Kullo 2 p.

Debut în Europa

CSM Arcada Galaţi se pregăteşte pentru un duel de zile mari în Cupa CEV. Gălăţenii debutează săptămâna viitoare în noua ediţie a cupelor europene cu un meci pe teren propriu împotriva belgienilor de la Lindemans Aalst. Echipa oaspete a terminat pe locul al treilea în campionatul belgian şi vine în Cupa CEV după ce a fost eliminată greu în preliminariile Ligii Campionilor. De cealaltă parte, CSM Arcada Galaţi este vicecampioana României şi va juca pentru al patrulea sezon consecutiv în cupele europene. Antrenorul Nicu Harabagiu a precizat: „Ne aflăm în faţa unui meci foarte important. Cred că o să facem o figură foartea frumoasă, obiectivul nostru este să parcurgem cât mai mulţi paşi în Cupele Europene”. Căpitanul Ivan Raici a jucat împotriva celor de la Lindemans Aalst, pe vremea când evolua în campionatul belgian. „Cunosc echipa adversă pentru că am jucat împotriva lor în campionatul belgian. Nu este o echipă cu mari valori individuale, dar este o echipă legată care joacă un volei de calitate. Cred că avem şansa noastră, dar dacă vrem să câştigăm trebuie să jucăm la un nivel foarte ridicat în ambele manşe. Dacă vom face asta, cred că ne vom califica în turul următor”, a declarat Raici.
Partida dintre CSM Arcada Galaţi şi Lindemans Aalst se joacă marţi de la ora 18.00.

27 csm arcada

Sursa foto: Fundaţia Sportul Gălăţean


Articole înrudite