23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSM Dunărea atacă titlul de campioană la hochei
CSM Dunărea atacă titlul de campioană la hochei

Hocheiul gălăţean se află pe un drum bun. Investiţiile promise de administraţia locală au fost făcute, astfel că CSM Dunărea poate să se gândească la îndeplinirea obiectivelor propuse la început de sezon. Antrenorul Kari Rauhanen are la dispoziţie toţi jucătorii pe care i-a dorit. Cei 5 finlandezi Syvalsami, Eskelinen, Jokila, Hirvonen şi Niskakangas au ajuns deja în cantonamentul de la Braşov unde se aflau deja ceilalţi jucători. Între hocheiştii deplasaţi în cantonament se află şi cei 7 jucători veniţi de la Miercurea Ciuc şi Gheorghieni care au intrat la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos". CSM Dunărea are 12 jucători noi faţă de sezonul trecut, iar pe bancă se află tehnicianul care a cucerit titlul cu Corona Braşov. Kari Rauhanen va decide care sunt jucătorii care nu pot face faţă cerinţelor sale după cantonamentul din Braşov. Veteranii Paul Burada, Cătălin Geru şi Viorel Radu se află şi ei la pregătiri, dar vor evolua şi sezonul acesta numai dacă antrenorul finlandez va hotărî că are nevoie de ei.
Mihai Brandabur, preşedintele CSM Dunărea Galaţi, ne-a declarat: „Tot ce ne-am propus am realizat. Antrenorul Rauhanen a sosit la echipă, iar lotul este foarte puternic. Avem planuri mari pentru acest sezon, dar trebuie să o luăm pas cu pas. Nu se pot face toate deodată. Echipa va efectua cantonamentul la Braşov pentru că acolo este gheaţă pe patinoar şi jucătorii vor putea să se pregătească. La patinoarul nostru se lucrează pentru că schimbarea mantinelei să fie finalizată până la finalul lunii august. Ţin să precizez că mantinela care va fi montată se află în curs de fabricaţiei, adică va fi nou-nouţă. Sunt bucuros pentru că Galaţiul va redeveni un oraş de referinţă al hocheiului românesc".
CSM Dunărea se va putea bate de la egal la egal cu SCM Miercurea Ciuc şi Corona Braşov marile forţe ale hocheiului românesc. Echipa gălăţeană nu mai poate avea probleme cu Steaua şi Progym Gheorghieni, formaţii care nu au nici pe departe condiţiile şi lotul formaţiei pregătite de Kari Rauhanen. Lupta pentru trofeele interne se va da între Corona, Miercurea Ciuc şi Dunărea.


Articole înrudite