23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Concordia a „pişcat” de două ori Oţelul
Concordia a „pişcat” de două ori Oţelul

Meciul cu Concordia a început prost pentru Oţelul încă de la încălzire. Portarul Vlasie s-a accidentat şi în locul său a apărut Abraham. Echipa gălăţeană cu Tudorie şi Popescu, reveniri printre titulari, dar fără Onwuachi a început partida în defensivă. Concordia l-a încercat pe Abraham cu 2 şuturi ale brazilianului Olberdam, dar goalkeeperul gălăţean a reţinut mingea în ambele cazuri. Prima ocazie mare a apărut în minutul 17 când Zaharia a şutat la colţul scurt şi Matache a respins. Oţelul a început să fie mai agresivă, dar echipa din Chiajna a trecut pe lângă gol după ce brazilianul Boldein a pătruns ca în varză prin apărarea gălăţenilor, dar a fost blocat în ultimul moment. În minutul 37 Concordia are o situaţie bună prin acelaşi brazilian Boldrin care a şutat în bară şi apoi Dina a pus în pericol tabela de marcaj printr-un şut penibil. Tudorie se afla şi el foarte aproape de gol în minutul 38, dar Matache respinge incredibil şutul tânărului oţelar de la 10 metri de poartă. Când se părea că cele două formaţii vor merge la cabine cu un scor alb, Serediuc a scăpat singur, Mişelăricu nu l-a putut prinde şi Abraham l-a luat cu totul şi „Brad Pitt” de Dâmboviţa, sau Alexandru Tudor pe numele său, a scos cartonaşul roşu. A ieşit Avdic şi în poartă a intrat accidentatul Vlasie, Oţelul trebuia să joace toată repriza secundă cu un om în minus. Germanul Weiss l-a lăsat la cabine pe V. Gheorghe şi l-a introdus pe Marus. Cojoc a trecut fundaş dreapta, iar Popescu a devenit fundaş stânga pentru că Murgoci a fost urcat la mijloc. Concordia domina, dar Oţelul îşi arăta colţii prin Zaharia care şutează în plasa exterioară din poziţie bună. Oţelul reuşeşte să deschidă scorul în minutul 54 când Karlic îl deschide pe Murgoci, care trimite un şut centrare, care este fructificat de Tudorie 1-0! Surprinzător Weiss îl trece pe Murgoci fundaş stânga pentru ca peste câteva minute să-l schimbe cu austriacul Ciftci. Oţelul coboară tot mai mult linii şi Concordia nu se lasă invitată. Purece intrat în locul lui Florea care fusese introdus după pauză egalează la prima atingere de balon în minutul 68 din lovitura liberă 1-1. Coautor a fost Vlasie care a scăpat mingea printre mănuşi. Meciul continuă în nota de dominare a oaspeţilor şi Purece înscrie la un corner după o nouă gafă a lui Kahn de Galaţi 1-2. Finalul este presărat de recitalul penibil al lui Tudor care îi elimină pe Karlic şi Cojoc şi stabileşte un mic record de eliminări. Meciul s-a încheiat cu ocazia lui Ciftci care a reluat din 4 metrii, dar Matache a salvat incredibil. Concordia s-a impus cu 2-1, iar eliminarea lui Abraham a fost decisivă.
Oţelul a pierdut o nouă partidă, dar a reuşit să-i achiziţioneze pe portarul Hotobkc şi pe atacantul Pouga ceea ce reprezintă o speranţă pentru viitor.
Formaţii:
Oţelul: Abraham 3 - Cojoc 4, Mişelăricu 4, Sipovic 6, Murgoci 6 (Ciftci 4) – V. Gheorghe 5 (Marus 5), Karlic 6 - Zaharia 5, Avdic 5 (Vlasie 2), Popescu 6 - Tudorie 7.
Concordia: Matache 8 - Maftei 5, Reljic 5, Dyulgherov 5, Serediuc 8 - Timov 5 (Florea 4) (Purece 8), Olberdam 6 (Roşu 6) - Bucurică 5, Boldrin 7, Băjenaru 5 - Dina 4.

Declaraţii

Hans Michael Weiss: „Am avut un meci în care am mers din rău în mai rău. Mai întâi s-a accidentat Vlasie la încălzire, apoi Abraham a luat cartonaş roşu. Eu cred că nu am făcut un meci foarte slab, dar am primit două goluri pe greşeli mari. Vlasie a fost erou în urmă cu 2 săptămâni, iar acum a greşit. Aşa este fotbalul.”
Marius Şumudică - antrenor Concordia Chiajna: ,,Cred că a fost un meci alert şi mă bucur că am câştigat la Galaţi. Cred că pe acest stadion am învins o singură dată când eram jucător la Rapid. Părerea mea este că ne-am creat mai multe ocazii decât gazdele, iar diferenţa a făcut-o Purece pe care l-am introdus în repriza secundă. Îmi pare rău pentru Galati, dar asta seară am avut avantajul omului în plus timp de o repriză."
Alexandru Tudorie: „Am marcat, dar nu pot să mă bucur pentru că am pierdut. Am jucat mai bine de o repriză cu un om în minus şi acest lucru s-a cunoscut.”


Articole înrudite