23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristi Munteanu - team manager Oţelul: „Vrem să transferăm câţiva jucători experimentaţi"
Cristi Munteanu - team manager Oţelul: „Vrem să transferăm câţiva jucători experimentaţi"

- Oţelul a dezamăgit în ultimul joc al sezonului, meciul din Cupa Ligii cu Pandurii. A fost această partidă hotărâtoare pentru viitorul unor jucători la echipa gălăţeană?
Tibor Selymes s-a elucidat cu privire la câţiva jucători. E normal ca în această pauză de iarnă să încercăm să remaniem lotul. Am terminat turul pe penultima poziţie în clasamentul ligii 1. Noi am făcut un plan de bătaie pentru această primăvară în condiţiile în care antrenorul ne-a cerut 5 jucători care să fie titulari. El a venit şi cu propuneri cu privire la jucătorii la care trebuie să renunţăm. Este normal să-l susţinem şi să aducem jucători pe posturile pe care ni le-a cerut. El este omul care va decide cine vine şi cine pleacă de la echipă.

- Care sunt condiţiile în care Oţelul poate transfera jucători? Spun acest lucru pentru că fosta campioană se află în insolvenţă.
Singurii jucători pe care nu-i putem transfera sunt fotbaliştii extracomunitari. Putem transfera orice jucător, mai puţin pe cei extracomunitari. Am urmărit mai mulţi jucători, dar ultimul cuvânt îl va avea Selymes.

- Aveţi în vizor doar jucători experimentaţi?
În acest moment nu suntem interesaţi de jucători care se află la început de carieră. Avem nevoie de jucători cu experienţă pentru că în retur va fi mult mai greu decât în turul campionatului. Avem bătălii foarte grele pe care trebuie să le purtăm. Va fi mare presiune pe echipă. Toată lumea aşteaptă lucruri bune de la o fostă campioană. Suporteri, conducători, mass-media locală, toată lumea are aşteptări justificate de la jucătorii care vor păşi în teren. Ne trebuie fotbalişti care rezistă la presiune şi îi trag şi pe ceilalţi după ei. Chiar dacă aducem jucători de 34-35 de ani, ei trebuie să ne ajute măcar până în vară să salvăm Oţelul.

- Vor avea parte suporterii de surprize plăcute în ceea ce priveşte achiziţiile?
Da, cred ca vom aduce şi 2-3 nume cu rezonanţă. Totul este să avem şi bani pentru aceste transferuri. În retur se vor câştiga punctele foarte greu şi doar cu jucători maturi şi cu experienţă vom putea realiza acest lucru.

- Ar putea profita Oţelul şi de problemele pe care le au alte grupări din liga 1?
Nu poţi să te bucuri de răul altora. Nici noi nu stăm pe roze, însă parcă este mai bine decât la alţii. Vrem însă să ne câştigăm locul în prima ligă pe teren. Dacă se vor întâmpla lucruri neprevăzute în favoarea Oţelului nu putem să nu profităm. Repet însă faptul că la noi nu este mai rău decât în alte părţi. Vom încerca atât eu cât şi Ovidiu să umblăm la corzile sensibile şi să aducem jucători de valoare. Dacă un fotbalist ne spune că vine numai pe 6 luni, până în vară acceptăm cu dragă inimă. Ne interesează momentan rezultatele pe termen scurt.


Articole înrudite