24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cinci medalii de argint şi bronz pentru Fantezia, Beija Flor şi Generaţia 9
Cinci medalii de argint şi bronz pentru Fantezia, Beija Flor şi Generaţia 9

Patru medalii a fost bilanţul dansatorilor gălăţeni care au reprezentat oraşul de la Dunăre la Campionatul Naţional pe clase de dans ce s-a desfăşurat weekendul trecut în sala sporturilor Horia Demian din Cluj Napoca. În organizarea clubului Crystal Top Dance şi al Federaţiei Române de Dans sportiv, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Cluj, cele peste 540 de perechi prezente la startul competiţiei s-au luptat pentru numai puţin de 37 de titluri naţionale puse în joc începând cu clasa hobby 6-9 ani şi terminând cu clasa A 19-34 ani. Galaţiul a fost reprezentat la acest concurs de şapte perechi, care la final au reuşit să obţină două titluri de vicecampioni naţionali şi trei medalii de bronz. Rezultatele complete sunt următoarele:
Titlurile de vicecampioni naţionali au fost obţinute de perechile: Andi Dragoş - Leca Cristina, la clasa D secţiunea standard, categoria de vârstă 19-34 ani, de la clubul Generaţia 9 şi Ciolan Mihai - Tenie Ana, la tineret clasa D latino de la clubul Beija Flor. Cele trei medalii de bronz au fost obţinute de perechile: Constantin Rareş - Ichim Daria, la clasa B atât la secţiunea standard cât şi la secţiunea latino, de la clubul Fantezia şi Ciolan Mihai - Tenie Ana, la tineret clasa D standard, de la clubul Beija Flor. În finalele competiţiilor la care au concurat s-au mai calificat perechile: Andi Dragoş-Leca Cristina, de la clubul Generaţia 9, la clasa D secţiunea latino, categoria 19-34 ani, locul patru şi Bratu Tudor-Hârtopeanu Mariala, de la Fantezia, care încheie întrecerea rezervată junior 1 secţiunea standard pe locul şase. În semifinale s-au oprit de această dată: Bratu Tudor-Hârtopeanu Maria, de la Fantezia, care au terminat pe locul 9 la junior 1 secţiunea latino şi perechea mixtă: Stafie Roberto(Fantezia) - Vîrtosu Alesia (Generaţia 9) pe locul 11 la clasa hobby 10-11 ani. Sferturile de finală aduc locul 14 perechii Micu Ştefan - Stoica Teodora şi locul 21 perechii Paicu Sebastian-Nedelcu Laura, la clasa E 10-11 ani.
„O deplasare destul de grea din toate punctele de vedere. La startul competiţiei s-au prezentat cele mai valoroase perechi din ţară, iar prestaţia lor ne-a arătat încă odată, dacă mai era nevoie, valoarea de la an la an mai mare a dansului sportiv românesc. Gălăţenii s-au prezentat destul de bine pentru un campionat naţional, iar rezultatele obţinute au fost mulţumitoare chiar dacă nu s-a reuşit să se aducă la Galaţi niciun titlul naţional”, ne-a declarat preşedintele clubului Fantezia, domnul Marian Adam.
Octombrie va fi o luna de foc pentru dansul sportiv gălăţean, cu participări la Campionatul Mondial rezervat Juniorilor II, secţiunea latino cu perechea Vădană Rareş - Neculae Tea, Campionatul Mondial sub 21 ani, secţiunea standard cu perechea Lupoaie Cosmin - Pentiuc Mitzura, două concursuri internaţionale la Miami/SUA şi Kiev/Ucraina cu perechea Paraschiv Mihai - Tudorache Irina şi Memorialul Daniel Nechita de la Galaţi în organizarea celor două cluburi gălăţene, Fantezia şi Beija Flor. Le ţinem pumnii şi le dorim succes.


Articole înrudite