23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cernat, Tudorie şi Dan Popescu au oferte din străinătate
Cernat, Tudorie şi Dan Popescu au oferte din străinătate

Oţelul Galaţi se găseşte într-un moment extrem de delicat, atât din punct de vedere financiar, cât şi în ceea ce priveşte situaţia din clasament. Echipa gălăţeană are nevoie de bani şi este dispusă să se despartă de orice jucător pentru o sumă rezonabilă. Cei mai curtaţi jucători sunt Alex Tudorie şi Dan Popescu. Primul are oferte de la Steaua şi de la o formaţie de ligă secundă din Germania. Oferta nemţilor, 400.000 de euro, nu mulţumeşte conducerea clubului gălăţean, care ar dori cel puţin dublu. Pretenţiile staff-ului fostei campioane sunt justificate, atât timp cât Tudorie va împlini în primăvară 19 ani şi are mari posibilităţi de progres. Tudorie ar putea fi achiziţionat de Steaua şi lasat să joace la Oţelul până în vară. Pentru Dan Popescu există o ofertă din Israel, de la echipa la care evoluează Sîrghi şi Giurgiu, Macabbi Nethanya. Suma, 50.000 de euro, este însă ridicolă şi israelienii ar trebui să o înmulţească cu 4 pentru a ajunge aproape de cota jucătorului gălăţean. Oţelul are nevoie de bani, dar nu poate să vândă jucători pe sume ridicole. Vorba proverbului: „Suntem prea săraci pentru a ne cumpăra lucruri ieftine” sau, în traducere, clubul gălăţean are atât de mare nevoie de bani încât nu poate să facă transferuri de 50.000 de euro!
Dacă plecările lui Tudorie şi Popescu pot fi suplinite, o eventuală despărţire de Florin Cernat ar fi dramatică pentru echipa de la Dunăre. După cum spunea Tibor Selymes la finalul anului trecut, toată strategia conducerii clubului gălăţean a fost făcută în jurul lui Florin Cernat, şi despărţirea de cel supranumit „Diamantul” ar fi o adevărată dramă. Cernat a promis că va rămâne şi că va face tot ceea ce îi stă în puteri pentru a salva Oţelul Galaţi. Chiar dacă situaţia financiară este dramatică, Florin ar trebui să-şi ţină promisiunea făcută. Suporterii nu l-ar ierta dacă ar părăsi echipa în cel mai greu moment din existenţa fostei campioane. Oţelarii se reunesc pe 10 ianuarie şi este interesant de urmărit care sunt jucătorii ce vor veni la prima întâlnire din 2015.
În ceea ce priveşte cantonamentele din această iarnă, nu se ştie încă unde se vor desfăşura şi când se va pleca spre locaţiile alese. Iniţial se stabilise ca primul cantonament să se desfăşoare în Poiana Braşov şi al doilea în Antalya, însă problemele financiare ar putea schimba lucrurile. Conducerea clubului aşteaptă tranşa din drepturile de televiziune pentru a şti pe ce sumă se bazează pentru retur. Transferurile lui Tudorie şi Dan Popescu ar mai putea aduce sume care ar ajuta mult echipa. Nu se ştie încă în ce stadiu se mai află discuţiile cu sponsorul din Anglia. Cum în fotbal, ca şi în viaţă, totul se învârte în jurul banilor, situaţia de la fosta campioană a României este gri. Poate că se va întâmpla însă o minune şi clubul gălăţean va găsi un salvator în 2015.


Articole înrudite