27 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Băieţii de la Phoenix primesc vizita celor de la Olimpic Municipal Baia Mare, fetele joacă la Târgovişte
Băieţii de la Phoenix primesc vizita celor de la Olimpic Municipal Baia Mare, fetele joacă la Târgovişte

Sala Polivalentă Dunărea va găzdui vineri, cu începere de la ora 17.45, partida Phoenix Galaţi – Olimpic Municipal Baia Mare, care contează pentru cea de-a XIV-a etapă a Ligii Naţionale masculine. Cele două echipe s-au întâlnit o singură dată, în tur la Baia Mare, echipa gălăţeană obţinând victoria cu 81-71. În ultima etapă din actuala ediţie de campionat, ambele combatante au înregistrat înfrângeri: Phoenix a cedat la Tg. Mureş, scor: 77-94 cu vicecampioana BC Mureş în timp ce Olimpic a pierdut la Baia Mare cu SCM U Craiova, scor: 70-99. Echipa pregătită de Florin Nini şi Bogdan Bălănică porneşte ca favorită în acest joc şi vrea să-şi ia rămas bun de la proprii suporteri cu o victorie care i-ar putea readuce pe un loc de play-off la finalul anului. „Un meci pe care trebuie să îl tratăm cu toată seriozitatea pentru că noi avem nevoie de victorii. Este ultimul joc în faţa suporterilor noştri şi vrem să-i răsplătim pentru sprijin”, ne-a declarat antrenorul Florin Nini. Situaţia din clasament a celor două adversare se prezintă astfel: Phoenix ocupă locul IX în clasament cu 16 puncte, având patru victorii din cele 12 meciuri disputate, iar Olimpic Municipal Baia Mare se poziţionează pe locul X cu 13 puncte şi un bilanţ: o victorie şi 11 înfrângeri.
Partida de la Galaţi va fi arbitrată de trioul: Laszlo Bukuresti, Alexandru Anica, Andrei Bădilă iar comisar FRB a fost desemnat Constantin Ioan.

Cu gândul la o surpriză

Cel de-al X-lea episod al duelului CSM Târgovişte - Phoenix Galaţi se va consuma cu ocazia celei de-a XIII-a etape a Ligii Feminine. În tur, la Galaţi, CSM-ul s-a impus cu 72-53. De altfel, dâmboviţencele au câştigat toate cele nouă confruntări cu gălăţencele. Cele două echipe sunt vecine în clasament: CSM Târgovişte ocupă locul IV cu 19 puncte, cu opt victorii din cele 11 meciuri disputate în acest sezon, iar Phoenix Galaţi se clasează pe locul V cu 19 puncte şi bilanţul: şapte victorii şi cinci înfrângeri. Formaţia pregătită de Cătălin Tănase, care se va bate pentru medalii şi în acest sezon, este creditată cu prima şansă. De partea cealaltă, formaţia antrenată de Eugenio Rodrigues, care nu va putea cont pe serviciile americancei Katie Rutan, accidentată în etapa precedentă la partida cu Universitatea Cluj va încerca să mai furnizeze o surpriză. „Vom avea un alt meci greu, pentru că Târgovişte este una dintre primele patru echipe cu un buget diferit faţă de noi. Jucăm în deplasare, ceea este de-asemeni un alt factor de dificultate, dar nu putem spune niciodată că un meci este terminat până când sirena nu sună finalul. Este un meci foarte dificil, jucăm fără Katie care este accidentată, dar am mai reuşit câteva surprize în acest sezon, de aceea muncim în fiecare zi şi vom vedea ce va ieşi”, a declarat antrenorul Eugenio Rodrigues. Partida va fi arbitrată de: Andrada Monika Csender, Dragoş Nicolae şi Alexandru Nicolae iar comisar FRB a fost desemnat Luca Badea.


Articole înrudite

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi organizează Festivalul Naţional de Comedie – Ediţia ...

Premii pentru elevii de 10 ai Galaţiului

Tarifele poliţelor RCA rămân plafonate

Noi sensuri unice în Galaţi