27 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Băieţii de la Phoenix încep returul acasă cu BCM U Piteşti, fetele se deplasează la Alexandria
Băieţii de la Phoenix încep returul acasă cu BCM U Piteşti, fetele se deplasează la Alexandria

Liga Naţională de baschet nu intră încă în vacanţă. La sfârşitul acestei săptămâni sunt programate jocurile primei etape din retur la masculin respectiv celei de-a doua la feminin. Sala Polivalentă Dunărea va găzdui sâmbătă începând cu ora 19.00 partida Phoenix Galaţi - BCM U Piteşti. Chiar dacă cel puţin teoretic porneşte cu şansa a doua, echipa pregătită de Florin Nini şi Bogdan Bălănică are un moral foarte bun după victoria de senzaţie din runda precedentă împotriva campioanei CSM CSU Oradea, scor 67-65 şi de partea sa publicul, vrea să răstoarne pronosticurile şi să lege a doua victorie consecutivă. „Ne aşteaptă poate un meci mai greu decât cel cu Oradea. În opinia mea, Piteştiul este o echipă valoroasă, de Top 4, are doi jucători Mladenovic şi Hunter în căciulă foarte periculoşi. Suntem pregătiţi însă să ne valorificăm şi noi atuurile noastre, moralul este bun, ne bazăm în continuare pe sprijinul suporterilor, care sunt extraordinari şi vom încerca să câştigăm împreună”, ne-a declarat team-manager-ul Florin Atanasiu. Phoenix se află pe locul IX cu 13 puncte.
Fetele antrenate de Eugenio Rodrigues vor juca tot sâmbătă, de la ora 20.00, în deplasare cu CSBT Alexandria. Echipa gălăţeană porneşte cu prima şansă chiar dacă teleormănencele sunt un adversar incomod mai ales pe teren propriu şi cu siguranţă vor încerca să ne încurce socotelile.
„Vom juca cu o echipă care, chiar dacă este în partea de jos a clasamentului, are un lot capabil să joace mult mai bine şi acasă de obicei sunt foarte puternice. Au de-asemenea cinci „straniere” dar şi lotul de jucătoare din România este foarte bun şi cu experienţă. O victorie acasă la diferenţă de 9 puncte poate anticipa un joc foarte strâns şi ne pregătim pentru aceasta. Vom încerca să menţinem pasul şi să adăugăm încă o victorie pentru obiectivul nostru final”, ne-a declarat antrenorul Eugenio Rodrigues. Phoenix se poziţionează pe locul V cu 16 puncte.


Articole înrudite

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi organizează Festivalul Naţional de Comedie – Ediţia ...

Premii pentru elevii de 10 ai Galaţiului

Tarifele poliţelor RCA rămân plafonate

Noi sensuri unice în Galaţi