23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Avem probleme în defensivă"
„Avem probleme în defensivă"

- Cum vi se par rezultatele înregistrate de echipa de hochei comparativ cu aşteptările?         

Aşteptările au fost mai mari decât ceea ce a realizat echipa până acum. Pot să vă spun însă că nu poţi să formezi o echipă în două luni de zile cu atâtea schimbări în lot. A fost un continuu du-te-vino la echipă. Acum aşteptăm doi ucraineni la echipă. Ei vor fi în probe pentru că avem doar 3 stranieri în lot şi regulamentul ne permite să folosim 5 jucători străini. Trebuie să ne întărim defensiva. Am primit mult mai multe goluri decât am înscris şi de aici au apărut şi rezultatele negative. Cum stăteam rău în defensivă, mai mult ne-am apărat şi am înscris foarte puţin. Sper ca odată cu apariţia celor doi ucraineni să ne rezolvăm problemele de lot.                                      

- Regretaţi ce s-a întâmplat la începutul sezonului cu antrenorul Kari Rauhanen?                 

Antrenorul finlandez a venit cu o carte de vizită importantă. Câştigase campionatul cu Corona şi jucase finala Ligii MOL cu aceeaşi echipă. El ca antrenor este bun, dar chiar dacă vine Mourinho la Oţelul nu poate să câştige peste noapte campionatul. Pentru a face performanţă îţi trebuie jucători de valoare. În hochei ai nevoie de 7-8 jucători de mare valoare pe lângă care să aduci alţi jucători buni. Problema este că şi jucătorii de la Miercurea Ciuc au venit tarziu. Au fost perioade în care unii jucători au lipsit de la antrenamente după care au revenit cei care lipsiseră şi au absentat alţi jucători. Este greu să omogenizezi un lot de 22 de jucători. În afară de ceea ce v-am spus au mai apărut şi accidentările. Până la play-off echipa se va exprima mult mai bine.

- Chiar dacă lotul de jucători este mai valoros decât în sezonul trecut, Dunărea a înregistrat rezultate mai modeste decât în campionatul trecut. Care ar fi explicaţia?

Explicaţia este simplă: şi celelalte echipe s-au întărit. Steaua de exemplu are 7 ucraineni. L-au naturalizat pe Butochnov. Cred că va fi mai strânsă lupta pentru accederea în finala campionatului.

 - Credeţi că Dunărea poate să urce pe podium în acest sezon?

Dacă ne mai întărim lotul cu 2-3 jucători putem să creştem în evoluţii. Trebuie să avem cel puţin 3 linii de valori apropiate pentru a ne putea bate cu echipele de pe primele 3 poziţii ale campionatului. În ceea ce priveşte banca tehnică, aceasta va rămâne cel mai probabil neschimbată. Daca va veni cumva un alt technician, Marius Trandafir va rămâne şi el în staff.

- Va încurca programarea partidei România - Spania pe patinoar?                                         

Mă încurcă foarte mult. La fel s-a întâmplat şi sezoanele trecute, când au fost organizate alte competiţii pe patinoar şi echipa a trebuit să se pregătească şi să evolueze doar în deplasare. Este adevărat însă că atunci când Galaţiul găzduieşte o astfel de întâlnire de nivel mondial ar fi culmea să fim nemulţumiţi. Chiar dacă echipa de hochei va avea de suferit, ne vom descurca într-un fel. Cred că ne vom duce în cantonament la Miercurea Ciuc cu echipa şi vom sta acolo două luni. Poate vom reuşi să aducem la Galaţi turneul al doilea, care trebuia să se dispute la jumătatea lunii ianuarie. Poate reuşim să jucăm în decembrie acest turneu. După aceea ne vom muta la Miercurea Ciuc sau la Cârţa. Noi suntem calificaţi practic în semifinalele campionatului. Pot să vă mai spun că ediţia din acest sezon a Cupei României trebuie să se dispute la Gheorgheni în perioada 17-21 decembrie, însă, dacă nu termină renovarea patinoarului până atunci, competiţia se va muta la Braşov. De data aceasta se va juca şi finala mică.


Articole înrudite