27 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Apel pentru salvarea echipei de hochei a Galaţiului
Apel pentru salvarea echipei de hochei a Galaţiului

Un grup de suporteri ai echipei de hochei Dunărea Galaţi, echipă cu jucători dedicaţi, care, în ciuda problemelor cu care s-au confruntat de-a lungul anilor, au reuşit să facă să renască acest sport şi să ne facă mândri de oraşul nostru şi chiar de ţară, a transmis o scrisoare deschisă ministrului Sporturilor, Marius Dunca, în care arată situaţia clubului şi a echipei, în speranţa că de la Bucureşti va veni salvarea.
„Din păcate, în ultimii ani managementul clubului a fost ineficient, făcut cu reacredinţă şi indolenţă, în unele cazuri sfidând efectiv pe toată lumea şi umilind jucătorii, fie ei români sau străini. Noi, suporterii acestei echipe, am decis să tragem un semnal de alarmă asupra acestei situaţii, fiind deja sătui să aşteptăm ca cineva să sesizeze neregulile care există în club. Echipa de Hochei pe Gheaţă Dunărea Galaţi se află la un pas de desfiinţare după ce în sezonul competiţional 2014-2015, respectiv 2015-2016, a fost campioană naţională, iar în 2016- 2017 a câştigat, pentru prima oară după 28 de ani, Cupa României la Hochei pe Gheaţă. În pofida rezultatelor obţinute, jucătorii nu şi-au primit salariile de la începutul anului, iar până în prezent doar 5 jucatori se mai află în lotul echipei. În aceste condiţii, Liga MOL refuză să mai primească echipa în competiţia vest-europeană, unde fusese admisă în 2016, după trei ani de monitorizare şi negocieri purtate cu comitetul de conducere al Ligii. Şi, deşi la începutul lunii mai Liga MOL a trimis echipei Dunărea Galaţi invitaţia de participare pentru noul sezon, neoferindu-se niciun răspuns până la termenul comunicat, au fost nevoiţi să ne excludă. Responsabilă de acest fapt este conducerea actuală a clubului, care nu a acţionat în interesul echipei şi nu a gestionat corespunzător bugetul alocat, deşi clubul a avut în 2016 de la Primăria Municipiul Galaţi şi sponsori unul din cele mai mari bugete primite de echipele de hochei din România”, se arată în scrisoare.
Menţionăm că petiţia prin care se solicită demiterea conducerii clubului Dunărea Galaţi, începută în data de 09.06.2017, are strânse deja în jur de 200 de semnături.
„Avem încredere în dumneavoastră, domnule ministru, că veţi verifica situaţia clubului sportiv Dunărea Galaţi şi că veţi acţiona în interesul echipei, luând măsurile ce se impun, pentru că, aşa cum spuneaţi, suntem responsabili de viitorul sportului şi trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a veni în sprijinul fiecărei activităţi sportive. Sportul şi performanţa sportivă sunt responsabilitatea noastră, a tuturor factorilor implicaţi, a întregii societăţi”, se arată în finalul scrisorii deschise.


Articole înrudite