22 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
15 medalii pentru ACS Smart și șase medalii pentru CSM la Naționale
15 medalii pentru ACS Smart și șase medalii pentru CSM la Naționale

Sala Polivalentă din Iași a găzduit zilele trecute Campionatul Național pe echipe juniori Under 8 - Under 20 la șah clasic, rapid și blitz. Șahiștii gălățeni, în ciuda problemelor uriașe financiare cu care se confruntă au reușit să ducă tradiția mai departe și să obțină șase medalii la șah clasic: trei de aur și trei de bronz. ACS Smart, fără niciun sprijin din partea autorităților locale, și-a demonstrat valoarea, reușind să cucerească cinci medalii: două de aur la categoria Under 18 masculin în formula: Dragoș Andrei Antonică, Cristi Iulian Coca, Alexandru Emilian Crăciun, cu maxim de puncte după șapte runde și Under 20 masculin în componența: Samuel Timotei Ghimpu, Ioan Marius Ișfan, Sebastian Taran respectiv trei medalii de bronz: U 16 feminin (Diana Moisi, Oana Bianca Stan, Bianca Alina Boureanu), U 18 feminin (Alexia Maria Ciobanu, Maria Preda, Alessia Maria Cojocaru) și Under 10 masculin: Patric Andrei Făcilă, Albert Carp, Filip Dimitriu. CSM Galați a cucerit titlul de campioană națională la Under 10 masculin: Randi Ioan Galeș, Dragoș Ștefan Leu, Andrei Mitu.
Campionatul Național de șah pentru juniori a continuat cu proba de șah rapid. Galațiul a fost la înălțime și a mai obținut cinci medalii. Medalia de aur, a doua după cea de la șah clasic, a fost obținută de băieții Under 10 de la CSM Galați; Dragoș Ștefan Leu, Randi Ioan Galeș, Andrei Mitu. Medalia de argint a fost obținută de fetele Under 14 de la ACS Smart în formula: Bianca Alina Boureanu, Maria Preda, Alessia Mihaela Cojocaru. Zestrea de medalii gălățene s-a îmbogățit cu trei medalii de bronz: Smart U 10 băieți (Patric Andrei Făcilă, Filip Dimitriu, Albert Carp); Smart U18 fete (Diana Moisi, Oana Bianca Stan, Alexia Maria Ciobanu); CSM U 20 fete (Marina Corina Andreș, Alina Vorniceanu, Andreea Paiovici).

Cinci medalii la blitz

Campionatul Național de șah pentru juniori s-a încheiat marți la Iași. Șahiștii gălățeni au continuat să-și facă bine treaba și la proba de blitz unde au reușit să cucerească alte cinci medalii. Cei trei mușchetari de la CSM: Dragoș Ștefan Leu, Randi Ioan Galeș și Andrei Mitu și-au demonstrat supremația, reușind să-și adjudece a treia medalie de aur. Pe treapta a doua a podiumului au urcat băieții Under 10 de la Smart: Petre Andrei Făcilă, Filip Dimitriu, Albert Carp. Medalii de bronz au fost obținute de: fetele de la ACS Smart de la categoria Under 14: Bianca Alina Boureanu, Maria Preda, Alessia Mihaela Cojocaru și Under 18: Diana Moisi, Oana Bianca Stan, Alexia Maria Ciobanu.
Tot pe treapta a treia a podiumului au urcat băieții Under 20 de la CSM: Simion Alexandru Barbu, Răzvan Cătălin Tudoroiu, Andrei Cristian Bujor. Zestrea de medalii gălățene a fost completată cu cinci medalii de aur pentru performanțele individuale reușite la șah clasic de: Filip Dimitriu, Alexandru Emilian Crăciun, Samuel Timotei Ghimpu, Marius Ioan Ișfan, toți de la ACS Smart și Randi Ioan Galeș, de la CSM. Bilanțul general al delegației gălățene: 21 medalii dintre care 10 de aur, două de argint și nouă de argint, repartizarea lor pe cluburi: CSM Galați - 6 medalii respectiv ACS Smart - 15 medalii.


Articole înrudite