27 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
10 medalii pentru Fantezia
10 medalii pentru Fantezia

Prima ediţie a concursului naţional de dans sportiv Cupa Buzău 2017 a fost un succes. Cele peste 200 de perechi participante au avut onoarea să fie arbitrate de o brigada formată de arbitrii licenţiati WDSF şi OPEN, printre care şi doi arbitri din Republica Moldova. Sala polivalentă „Romeo Iamandi” a fost îmbrăcată de sărbătoare şi timp de peste 12 ore s-au perindat pe ringul de dans perechi din toate colţurile ţării dar şi de la cluburile „Tandem” şi „Codreanca” din Chişinău. Şi cum concursul era la doar două ore de mers cu maşina, dansatorii clubului Fantezia s-au unit cu mic cu mare şi au făcut deplasarea la Buzau cu 19 perechi, având un bilanţ de invidiat: trei locuri I, şase locuri II, un loc III, un loc IV, două locuri V, două locuri VI şi un loc VII.
Două medalii de aur au obţinut Cosmin Lupoaie - Maria Radu, la open 12-15 ani, atât la secţiunea standard cât şi la sectiunea latino, iar Laurenţiu Leviţchi - Miruna Ibrian au câştigat fără drept de apel concursul de open basic standard 16-34 de ani. Cele şase medalii de argint au fost acontate de perechile: Răzvan Lupaşcu - Ioana Marcu, open standard 16-34 ani, Rareş Vădană - Tea Neculae, open latino 12-15 ani, Radu Beşleagă (Dance Studio Iaşi) - Mitzura Pentiuc, open standard 12-15 ani, Alecsandru Pământ - Anca Pitulice, open basic latino 16-34 ani, Răzvan Baciu (Phoenix Bucureşti) - Maria Bourceanu şi Ştefan Micu -Teodora Stoica, hobby 10-11 ani. Pe treapta a treia a podiumului a urcat perechea Rareş Vădană - Tea Neculae, open standard 12-15 ani. Victor Onose - Ioana Bourceanu se clasează pe locul IV la hobby 12-15 ani. Două locuri V obţin perechile: Tudor Pitulice - Bianca Geantă, open basic 12-15 ani şi Eduard Şorcaru - Gabriela Caloian, la clasa D 12-15 ani. Cele două locuri VI au fost adjudecate de perechile: Mihai Ciolan - Mara Lazăr, la open basic latino 12-15 ani şi Roberto Stafie - Ana Maria Şerban, la clasa hobby 6-9 ani. Locul VII în finala openului latino tineret + adulţi a fost obţinut de perechea Bogdan Barbu - Diana Ţarălungă.
„Premiile în bani la cele doua concursuri de open tineret + adulţi au adus destul de multe perechi la aceste categorii de vârstă, drept dovadă standardul l-a câştigat o pereche din Moldova, iar secţiunea latino, o pereche din Irlanda. La un pas de premiul cel mare au fost Răzvan şi Ioana, la secţiunea standard, care au terminat pe locul II, iar Bogdan cu Diana, chiar dacă au numai 17 şi 16 ani, au luptat din greu în finala de latino, dar din păcate experienţa celorlalţi competitori şi-a spus cuvântul. Pentru mine evoluţia lor de la un concurs la altul contează, iar faptul că la open 12-15 podiumul este ocupat în întregime de perechile clubului iar sportivii de la un concurs la altul doresc să se întreacă unul pe celălalt spune foarte mult. Urmează o perioada un pic mai lejeră înaintea Sfintelor Sărbatori Pascale, după care vom intra în febra campionatului naţional de 10 dansuri din luna mai de la Braşov, de unde sperăm să ne întoarcem cu rezultate foarte bune”, ne-a declarat vicepreşedintele clubului, Andreea Adam.


Articole înrudite

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteorologică cod galben cu in ...

Premii pentru elevii de 10 ai Galaţiului

Tarifele poliţelor RCA rămân plafonate

Noi sensuri unice în Galaţi