23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
10 gălăţeni au evoluat pentru selecţionata zonei Moldova
10 gălăţeni au evoluat pentru selecţionata zonei Moldova

Stadionul Zoltan David a fost gazda celui mai mare trial care a avut loc în Galaţi. S-au înfruntat selecţionatele Moldovei, Munteniei şi Olteniei. În cele 3 echipe au evoluat jucători născuţi în anul 2000. Acţiunea a fost organizată de selecţionerul naţionalei under 15, Gabriel Manolache şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal.
Gabriel Manolache, selecţioner România Under 15, ne-a declarat: „Lotul Under 15 se află într-o selecţie continuă. Am desfăşurat o acţiune interesantă pe stadionul Zoltan David, în care am văzut la lucru jucători talentaţi din 3 zone ale ţării. Dintre aceştia, 10 gălăţeni vor participa şi la acţiunea de săptămâna viitoare de la Târlungeni. La hotelul Ciucaş de acolo vor fi cazaţi 120 de copii care se vor înfrunta în câteva meciuri de «care pe care». Nu puteam face această acţiune fără sprijinul primarului de acolo, care este un om deosebit. Este cea mai mare acţiune de acest gen organizată vreodată în ţara noastră. Sunt multe talente în această generaţie şi vreau să facem două selecţionate care să fie la fel de bune. Sunt sigur că vom găsi cei mai buni jucători care să ajungă apoi titulari de bază în echipa de seniori".
La rândul său, Liviu Ciobotariu, preşedintele AJF Galaţi, a menţionat: „Acţiunea a constat în 3 meciuri în care au fost implicate 3 selecţionate: Moldova, Muntenia şi Oltenia. Au fost urmăriţi jucători susceptibili de a fi selecţionaţi în echipa naţională. Acţiunea a fost reuşită, dovadă fiind faptul că au fost selecţionaţi 10 jucători după această acţiune. Punctul final va avea loc săptămâna viitoare la Târlungeni unde vor participa şi selecţionatele Transilvaniei şi Banatului. Concluzia este că există talente în fotbalul românesc".
Faptul că Galaţiul are un selecţioner la loturile reprezentative nu poate fi decât benefic pentru fotbalul din oraşul de la Dunăre. Gabriel Manolache va face tot ceea ce este posibil pentru că în lotul Under 15 pe care îl conduce să fie selecţionaţi cât mai mulţi jucători din oraşul lui Lupu, Majearu, Vaişcovici şi Tudorel Stoica.


Articole înrudite